До 7 серпня - набір журналістів на практикум «Факультатив» від Мистецького Арсеналу

14 Липня 2020
1194
14 Липня 2020
20:04

До 7 серпня - набір журналістів на практикум «Факультатив» від Мистецького Арсеналу

1194
До 7 серпня -  набір журналістів на практикум «Факультатив» від Мистецького Арсеналу

Мистецький Арсенал запрошує авторів друкованих та онлайн-видань, радіо, телебачення, які працюють або хотіли б працювати з темою сучасного мистецтва, до участі в журналістському практикумі «Факультатив». Програма розроблена в рамках проєкту «Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!».

У журналістів, що пройдуть відбір до практикуму, буде унікальна можливість поспілкуватись зі знаковим сучасним художником Андрієм Сагайдаковським, зробити матеріал про його роботу над виставкою в Арсеналі, дослідити тему мистецтва 90-х, його важливих героїв та явищ.

Ось як описують проєкт його автори:

«Андрій Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!» – це дослідницький виставковий проєкт, який об’єднує у тотальну інсталяцію знакові твори автора, архівні матеріали з музейних і приватних колекцій та роботи, спеціально виконані художником в експозиційному просторі. Сучасний формат експозиції, інтерактивні елементи, 3D-тур і спеціальна освітня програма в онлайн-форматі комунікуватимуть проєкт для широкої аудиторії та створять нові можливості для розуміння періоду новітньої історії українського мистецтва. Залучення дослідників, молодих журналістів і підготовка каталогу стимулюватимуть осмислення мистецьких феноменів 1990-2000-х років, а також актуалізують питання збереження і репрезентації сучасного українського мистецтва та місце сучасного художника в музеї.»

Твори Андрія Сагайдаковського зберігаються в багатьох приватних колекціях, а також і у Мистецькому арсеналі. 

Заняття для учасників «Факультативу» відбуватимуться на етапі підготовки виставки і проходитимуть переважно онлайн, з однією дводенною сесією в Києві (середина вересня). Учасники зможуть працювати з усіма матеріалами кураторської групи, також буде проведена зустріч з художником. Основна робота відбуватиметься в малих групах з менторами відповідно до обраного напряму. До проєкту у ролі менторів запрошені визнані журналісти і критики мистецтва, які створюють свої матеріали для національних, міжнародних та профільних видань.

Відбір учасників здійснюватиметься на основі конкурсу. Експертна комісія відбиратиме учасників за такими критеріями: оригінальність думки в тексті-есе, доречність прикладів, аргументованість, логічність викладу, грамотність. По завершенні проєкту студенти програми матимуть змогу опублікувати свої дослідження в своїх виданнях.

Експертна комісія:

Відділ освітніх програм Мистецького арсеналу;

Кураторська група виставкового проєкту “Андрій Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!”.

Умови відбору:

  • Надіслати текст-есе 2000-3000 знаків (з пробілами) в doc або pdf-форматі (українською мовою). Теми на вибір:
  1. Культурне життя у вашому регіоні; що цікавить аудиторію в культурі регіону найбільше.
  2. Діджиталізація культури  (регіональної зокрема), враховуючи карантинний досвід.
  3. Досвід міжнародної співпраці (або її відсутності) в культурі поза межами великих міст.  
  • CV в doc або pdf-форматі (українською мовою).
  • Посилання на публікації (якщо є).
  • Лист про згоду редакції, яку ви представляєте, на вашу участь у програмі (якщо ви штатний працівник) і зацікавленість у публікації вашого матеріалу після неї. Якщо ви фрілансер, надішліть лист про зацікавленість у публікації вашого матеріалу одного з видань, з яким ви співпрацюєте.

Умови подачі:

  • Повний перелік документів надсилайте на електронну адресу – education@artarsenal.gov.ua
  • Тема листа – «((ваше прізвище)) програма Факультатив»

Кінцевий термін подачі – п’ятниця, 7 серпня 2020 року, 18:00

Мистецький арсенал проводить практикум для журналістів вже вдруге. Вперше «Факультатив» відбувся минулого року в рамках проєкту «Голосій. Живопис нон-стоп». З результатами попереднього практикуму можна ознайомитись за лінком

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1194
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду