detector.media
14.07.2020 20:04
До 7 серпня - набір журналістів на практикум «Факультатив» від Мистецького Арсеналу

Мистецький Арсенал запрошує авторів друкованих та онлайн-видань, радіо, телебачення, які працюють або хотіли б працювати з темою сучасного мистецтва, до участі в журналістському практикумі «Факультатив». Програма розроблена в рамках проєкту «Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!».

У журналістів, що пройдуть відбір до практикуму, буде унікальна можливість поспілкуватись зі знаковим сучасним художником Андрієм Сагайдаковським, зробити матеріал про його роботу над виставкою в Арсеналі, дослідити тему мистецтва 90-х, його важливих героїв та явищ.

Ось як описують проєкт його автори:

«Андрій Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!» – це дослідницький виставковий проєкт, який об’єднує у тотальну інсталяцію знакові твори автора, архівні матеріали з музейних і приватних колекцій та роботи, спеціально виконані художником в експозиційному просторі. Сучасний формат експозиції, інтерактивні елементи, 3D-тур і спеціальна освітня програма в онлайн-форматі комунікуватимуть проєкт для широкої аудиторії та створять нові можливості для розуміння періоду новітньої історії українського мистецтва. Залучення дослідників, молодих журналістів і підготовка каталогу стимулюватимуть осмислення мистецьких феноменів 1990-2000-х років, а також актуалізують питання збереження і репрезентації сучасного українського мистецтва та місце сучасного художника в музеї.»

Твори Андрія Сагайдаковського зберігаються в багатьох приватних колекціях, а також і у Мистецькому арсеналі. 

Заняття для учасників «Факультативу» відбуватимуться на етапі підготовки виставки і проходитимуть переважно онлайн, з однією дводенною сесією в Києві (середина вересня). Учасники зможуть працювати з усіма матеріалами кураторської групи, також буде проведена зустріч з художником. Основна робота відбуватиметься в малих групах з менторами відповідно до обраного напряму. До проєкту у ролі менторів запрошені визнані журналісти і критики мистецтва, які створюють свої матеріали для національних, міжнародних та профільних видань.

Відбір учасників здійснюватиметься на основі конкурсу. Експертна комісія відбиратиме учасників за такими критеріями: оригінальність думки в тексті-есе, доречність прикладів, аргументованість, логічність викладу, грамотність. По завершенні проєкту студенти програми матимуть змогу опублікувати свої дослідження в своїх виданнях.

Експертна комісія:

Відділ освітніх програм Мистецького арсеналу;

Кураторська група виставкового проєкту “Андрій Сагайдаковський. Декорації. Ласкаво просимо!”.

Умови відбору:

  1. Культурне життя у вашому регіоні; що цікавить аудиторію в культурі регіону найбільше.
  2. Діджиталізація культури  (регіональної зокрема), враховуючи карантинний досвід.
  3. Досвід міжнародної співпраці (або її відсутності) в культурі поза межами великих міст.  

Умови подачі:

Кінцевий термін подачі – п’ятниця, 7 серпня 2020 року, 18:00

Мистецький арсенал проводить практикум для журналістів вже вдруге. Вперше «Факультатив» відбувся минулого року в рамках проєкту «Голосій. Живопис нон-стоп». З результатами попереднього практикуму можна ознайомитись за лінком

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY