24 червня – «Слідство.Інфо» презентує проєкт «Золото церкви»

24 червня – «Слідство.Інфо» презентує проєкт «Золото церкви»

23 Червня 2020
1236
23 Червня 2020
16:44

24 червня – «Слідство.Інфо» презентує проєкт «Золото церкви»

1236
Презентація відбудеться в онлайн-форматі.
24 червня – «Слідство.Інфо» презентує проєкт «Золото церкви»
24 червня – «Слідство.Інфо» презентує проєкт «Золото церкви»

Незалежна розслідувальна агенція «Слідство.Інфо» 24 червня, о 15:00, презентує проєкт «Золото церкви», у якому зібрали і каталогізували інформація про статки вищого духовенства трьох найвпливовіших в Україні церков (всього понад 200 профайлів) — Православної церкви України, Російської православної церкви в Україні та Української греко-католицької церкви. Про це агенція повідомляє 23 червня.

«На шостому році російської-української війни цей проєкт лишається актуальним, оскільки воюють з нами не лише фізично, а й ідеологічно. А деякі архієреї лише на словах декларують свою аполітичність. Насправді ж, є чимало прикладів, коли представники церков пропагують ті чи інші політичні погляди, тісно співпрацюють з політиками й балотуються у місцеві ради, а іноді навіть співпрацюють з окупаційною владою Криму та на Донбасі.

Ми помітили цікаву тенденцію: чим "ближче" священик до політики й політиків, тим більше у нього майна. Зрештою, декларований аскетизм і скромність служителів Бога перетворюються на елітні автопарки, величезні маєтки, будинки на території парку національного значення чи «святі» парковки біля храму», – йдеться в описі.

Згодом «Слідство.Інфо» планує доповнити базу даних «Золото церкви» інформацією про бізнес, яким володіють представники вищого духовенства українських церков, а також опублікувати низку розслідувань щодо зловживань окремих представників церков, пов`язаних з землею і державною власністю.

Реєстрація на подію за посиланням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1236
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду