detector.media
23.06.2020 16:44
24 червня – «Слідство.Інфо» презентує проєкт «Золото церкви»
24 червня – «Слідство.Інфо» презентує проєкт «Золото церкви»
Презентація відбудеться в онлайн-форматі.

Незалежна розслідувальна агенція «Слідство.Інфо» 24 червня, о 15:00, презентує проєкт «Золото церкви», у якому зібрали і каталогізували інформація про статки вищого духовенства трьох найвпливовіших в Україні церков (всього понад 200 профайлів) — Православної церкви України, Російської православної церкви в Україні та Української греко-католицької церкви. Про це агенція повідомляє 23 червня.

«На шостому році російської-української війни цей проєкт лишається актуальним, оскільки воюють з нами не лише фізично, а й ідеологічно. А деякі архієреї лише на словах декларують свою аполітичність. Насправді ж, є чимало прикладів, коли представники церков пропагують ті чи інші політичні погляди, тісно співпрацюють з політиками й балотуються у місцеві ради, а іноді навіть співпрацюють з окупаційною владою Криму та на Донбасі.

Ми помітили цікаву тенденцію: чим "ближче" священик до політики й політиків, тим більше у нього майна. Зрештою, декларований аскетизм і скромність служителів Бога перетворюються на елітні автопарки, величезні маєтки, будинки на території парку національного значення чи «святі» парковки біля храму», – йдеться в описі.

Згодом «Слідство.Інфо» планує доповнити базу даних «Золото церкви» інформацією про бізнес, яким володіють представники вищого духовенства українських церков, а також опублікувати низку розслідувань щодо зловживань окремих представників церков, пов`язаних з землею і державною власністю.

Реєстрація на подію за посиланням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY