До 30 червня – реєстрація на програму стипендій журналістам, які втратили роботу через COVID-19

16 Червня 2020
860
16 Червня 2020
11:00

До 30 червня – реєстрація на програму стипендій журналістам, які втратили роботу через COVID-19

860
Стипендіальна програма передбачає створення контенту з пошуку рішень для імплементації реформ на місцях, використовуючи існуючі успішні практики.
До 30 червня – реєстрація на програму стипендій журналістам, які втратили роботу через COVID-19

ГО «Інтерньюз-Україна» відкрила програму стипендій «Залишайся у професії» для підтримки журналістів, які втратили роботу через кризу COVID-19. У рамках програми журналістам нададуть фінансування в розмірі 4500–5000 гривень. Реєстрація – до 30 червня. Про це повідомляє ГО «Інтерньюз-Україна».

Мета програми — допомогти представникам незалежних медіа зберегти свої професійні навички та продовжувати роботу попри виклики, що постали через пандемію.

«Економічні виклики під час коронакризи не оминули й українських журналістів. Унаслідок масової втрати рекламодавців редакції не мають іншого вибору, як зменшувати зарплати журналістів, відправляти їх у безоплатні відпустки або навіть скорочувати штат. Кожне десяте локальне медіа взагалі зупинило свою діяльність на період карантину. За таких умов невідворотним є зростання впливу олігархів на медіа, та як наслідок — занепад незалежної журналістики», – йдеться в повідомленні.

У програмі можуть взяти участь журналісти, які працювали в регіональних виданнях, але втратили роботу, були змушені піти у відпустку за власний рахунок, стикнулися з іншими скороченнями видатків внаслідок кризи. ГО «Інтерньюз-Україна» залишає за собою право перевіряти достовірність даних про поточний статус працевлаштування журналіста, а також контактувати з колишніми роботодавцями. Конкурсна комісія не зможе підтримати заявки учасників, які вже брали участь у програмі «Залишайся у професії» цьогоріч.

Які заявки мають шанс на підтримку. У формі реєстрації необхідно запропонувати три ідеї для матеріалу, одна з яких може бути обрана та профінансована. Вітаються пропозиції, які міститимуть такі підходи:

  • жанр матеріалу: приклади позитивних змін або «журналістика рішень», можливі лонгріди;
  • тематика: пошук рішень для імплементації реформ на місцях, використовуючи існуючі успішні практики;
  • використання мультимедійних інструментів: фото, відео, інфографіки тощо.

Учасники самі обирають медіаплатформи для розміщення своїх матеріалів. П’ять найкращих робіт перекладуть англійською мовою та поширять серед міжнародної аудиторії онлайн-платформи UkraineWorld.

Для участі у програмі необхідно зареєструватися до 30 червня 2020, 23:59 за посиланням.  Відібрані учасники отримають повідомлення про перемогу у стипендіальній програмі. Результати будуть оголошені до 10 липня 2020 року включно.

За додатковою інформацією можна звернутися до координаторки програми Олександри Панової за електронною адресою opanova@internews.ua або за номером телефону +380992553305.

Програму організовано ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
860
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду