detector.media
16.06.2020 11:00
До 30 червня – реєстрація на програму стипендій журналістам, які втратили роботу через COVID-19
Стипендіальна програма передбачає створення контенту з пошуку рішень для імплементації реформ на місцях, використовуючи існуючі успішні практики.

ГО «Інтерньюз-Україна» відкрила програму стипендій «Залишайся у професії» для підтримки журналістів, які втратили роботу через кризу COVID-19. У рамках програми журналістам нададуть фінансування в розмірі 4500–5000 гривень. Реєстрація – до 30 червня. Про це повідомляє ГО «Інтерньюз-Україна».

Мета програми — допомогти представникам незалежних медіа зберегти свої професійні навички та продовжувати роботу попри виклики, що постали через пандемію.

«Економічні виклики під час коронакризи не оминули й українських журналістів. Унаслідок масової втрати рекламодавців редакції не мають іншого вибору, як зменшувати зарплати журналістів, відправляти їх у безоплатні відпустки або навіть скорочувати штат. Кожне десяте локальне медіа взагалі зупинило свою діяльність на період карантину. За таких умов невідворотним є зростання впливу олігархів на медіа, та як наслідок — занепад незалежної журналістики», – йдеться в повідомленні.

У програмі можуть взяти участь журналісти, які працювали в регіональних виданнях, але втратили роботу, були змушені піти у відпустку за власний рахунок, стикнулися з іншими скороченнями видатків внаслідок кризи. ГО «Інтерньюз-Україна» залишає за собою право перевіряти достовірність даних про поточний статус працевлаштування журналіста, а також контактувати з колишніми роботодавцями. Конкурсна комісія не зможе підтримати заявки учасників, які вже брали участь у програмі «Залишайся у професії» цьогоріч.

Які заявки мають шанс на підтримку. У формі реєстрації необхідно запропонувати три ідеї для матеріалу, одна з яких може бути обрана та профінансована. Вітаються пропозиції, які міститимуть такі підходи:

Учасники самі обирають медіаплатформи для розміщення своїх матеріалів. П’ять найкращих робіт перекладуть англійською мовою та поширять серед міжнародної аудиторії онлайн-платформи UkraineWorld.

Для участі у програмі необхідно зареєструватися до 30 червня 2020, 23:59 за посиланням.  Відібрані учасники отримають повідомлення про перемогу у стипендіальній програмі. Результати будуть оголошені до 10 липня 2020 року включно.

За додатковою інформацією можна звернутися до координаторки програми Олександри Панової за електронною адресою opanova@internews.ua або за номером телефону +380992553305.

Програму організовано ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY