У справі про перешкоджання журналістській діяльності суддя заявив самовідвідimi

4 Лютого 2004
964
4 Лютого 2004
17:44

У справі про перешкоджання журналістській діяльності суддя заявив самовідвідimi

964
У справі про перешкоджання журналістській діяльності суддя заявив самовідвідimi
Про самовідвід у справі за позовом шосткінської газети „Перекресток” до колишньої начальниці місцевого РАГСу заявив суддя Шосткінського районного суду. Про це було оголошено на початку сьогоднішнього судового засідання у справі про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Своє рішення суддя Олег Чорнобай мотивував забезпеченням неупередженості судового розгляду, оскільки він у минулому працював разом із звинуваченою в правоохоронних органах.

Для позивача це рішення виявилося дуже несподіваним. За словами Лариси Якубенко, директора шосткінської телекомпанії „Телеком-сервіс”, яка є видавцем газети “Перекресток”, матеріали справи знаходилися в судді ще з літа і він міг із самого початку заявити про самовідвід. “Складається враження, що це сплановане затягування справи або ведення якихось залаштункових ігор”, - заявила в розмові з ІМІ Лариса Якубенко.

Нагадаємо, що у газеті “Перекресток” на останній сторінці в рубриці „Архиваріус” друкувалися відомості щодо кількості зареєстрованих народжених, одружених та померлих осіб міста. Проте, із приходом нового керівництва РАГСу, журналісти перестали отримувати ці відомості навіть за офіційним запитом від редактора видання. Натомість, завідувачка РАГСу Ірина Дехтярьова вимагала друкувати на сторінках комерційного видання виступи своїх колег щодо діяльності очолюваної нею організації. У листі, надісланому до редакції 20 березня 2003 року, Ірина Дехтярьова зазначила, що оскільки працівники редакції відмовили їй у наданні площі для виступу представників РАГСу, вона відмовляється надавати їм статистичну інформацію.

Прецедент порушення кримінальної справи за статтею 171 КК України став дуже важливим для усіх ЗМІ району.

Довідка ІМІ: 2 червня 2003 року Шосткінським міжрайонним прокурором Сумської області порушено кримінальну справу за ст.171 ч.1 КК України про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів відносно начальника відділу РАГС Шосткинського міського управління юстиції.

26 січня мало відбутися судове засідання у справі, яку ініціювала Прокуратура Сумської області за фактом перевірки даних про ненадання інформації газеті „Перекресток”, але адвокат Ірини Дехтярьової не з’явився на засідання, через це слухання було перенесене.

ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду