До 2 травня – реєстрація на Journalism Exchange Program

27 Квітня 2020
1099
27 Квітня 2020
11:10

До 2 травня – реєстрація на Journalism Exchange Program

1099
Команда Media Development Foundation відкрила Journalism Exchange Program, у рамках якої молоді журналісти зможуть пройти стажування у менторів-практиків із всеукраїнських та нішевих медіа. Реєстрація на програму триває до 2 травня.
До 2 травня – реєстрація на Journalism Exchange Program

Ментори-практики допоможуть стажерам розвивати професійні навички за напрямками: digital маркетинг, робота з відеосюжетами, нативною рекламою, створення і редагування великих текстів, фактчекінг, сторітелінг тощо.

Стажування триватиме місяць й передбачає обов’язкові регулярні онлайн-дзвінки з менторами, виконання практичних завдань й фідбек-сесії. Податися на стажування можуть молоді регіональні журналісти з досвідом у професії до 5 років.

Координаторка «Journalism Exchange Program» Ірина Гоюк пояснює, що такий підхід до переходу стажувань в онлайн MDF розробили на основі аналізу медіаринку та потреб медійників. «Ми провели міні опитування і запитали у минулорічних випускників нашої програми, — а також у знайомих редакторів і журналістів, — яких навичок не вистачає молодим журналістам. Це допомогло нам визначитись з тим, як виглядатиме онлайн-стажування, й що наші спостереження максимально наближені до реальності», — розповідає координаторка.

Журналісти-початківці описали свої складнощі й більшість з них можна віднести до нестачі професійних навичок: вміння працювати з відео, розуміння, як користуватися різними інструментами, які використовують журналісти у професійних редакціях, вміння писати якісні тексти і новини тощо.

Дехто з редакторів і досвідчених журналістів зазначили, що багатьом початківцям не вистачає soft skills: критичного мислення, комунікативних навичок, вміння керувати часом, знання цифрового етикету, ініціативності та креативності.

Інші досвідчені журналісти згадали і про слабо розвинені професійні навички (hard skills): вміння структурувати текст, працювати зі сторітелінгом, якісно робити фактчекінг, працювати у мультимедійному форматі, розуміти і відчувати власну цільову аудиторію, вміння планувати роботу над матеріалом, писати зрозумілою мовою і «упаковувати» інформацію.

«Ми дуже натхненно працюємо, щоб розвивати молодих журналістів, створювати їм такий простір для розвитку, який не може забезпечити жоден університет і більшість регіональних редакцій. Наша сила в тому, що ми розуміємо ринок і знаємо, хто і як працює, що актуально і які прогалини треба заповнювати. Тому і віримо, що спроба створити онлайн-стажування для журналістів з досвідченими менторами-практиками буде вдалою», – сказала пані Гоюк.

Менторами Journalism Exchange Program будуть:

  • директор з цифрового маркетингу і продуктів «Суспільного мовлення» Андрій Боборикін,
  • креативна директорка «Платформи» Юлія Саліженко,
  • головний редактор «Реальної газети» і журналіст «Донбас.Реалії» Андрій Діхтяренко,
  • головна редакторка «The Lede» Тетяна Гордієнко,
  • партнерка медіа-консалтингу «Jnomics» та головна редакторка «Lustrum» Дарина Шевченко.

Більше інформації про онлайн-стажування та реєстрація за покликанням. Реєстрація триватиме до 2 травня включно.

Програма міжредакційних обмінів Journalism Exchange Program проходить кожні два місяці з 2014 року. Вона реалізується за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1099
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду