detector.media
27.04.2020 11:10
До 2 травня – реєстрація на Journalism Exchange Program
Команда Media Development Foundation відкрила Journalism Exchange Program, у рамках якої молоді журналісти зможуть пройти стажування у менторів-практиків із всеукраїнських та нішевих медіа. Реєстрація на програму триває до 2 травня.

Ментори-практики допоможуть стажерам розвивати професійні навички за напрямками: digital маркетинг, робота з відеосюжетами, нативною рекламою, створення і редагування великих текстів, фактчекінг, сторітелінг тощо.

Стажування триватиме місяць й передбачає обов’язкові регулярні онлайн-дзвінки з менторами, виконання практичних завдань й фідбек-сесії. Податися на стажування можуть молоді регіональні журналісти з досвідом у професії до 5 років.

Координаторка «Journalism Exchange Program» Ірина Гоюк пояснює, що такий підхід до переходу стажувань в онлайн MDF розробили на основі аналізу медіаринку та потреб медійників. «Ми провели міні опитування і запитали у минулорічних випускників нашої програми, — а також у знайомих редакторів і журналістів, — яких навичок не вистачає молодим журналістам. Це допомогло нам визначитись з тим, як виглядатиме онлайн-стажування, й що наші спостереження максимально наближені до реальності», — розповідає координаторка.

Журналісти-початківці описали свої складнощі й більшість з них можна віднести до нестачі професійних навичок: вміння працювати з відео, розуміння, як користуватися різними інструментами, які використовують журналісти у професійних редакціях, вміння писати якісні тексти і новини тощо.

Дехто з редакторів і досвідчених журналістів зазначили, що багатьом початківцям не вистачає soft skills: критичного мислення, комунікативних навичок, вміння керувати часом, знання цифрового етикету, ініціативності та креативності.

Інші досвідчені журналісти згадали і про слабо розвинені професійні навички (hard skills): вміння структурувати текст, працювати зі сторітелінгом, якісно робити фактчекінг, працювати у мультимедійному форматі, розуміти і відчувати власну цільову аудиторію, вміння планувати роботу над матеріалом, писати зрозумілою мовою і «упаковувати» інформацію.

«Ми дуже натхненно працюємо, щоб розвивати молодих журналістів, створювати їм такий простір для розвитку, який не може забезпечити жоден університет і більшість регіональних редакцій. Наша сила в тому, що ми розуміємо ринок і знаємо, хто і як працює, що актуально і які прогалини треба заповнювати. Тому і віримо, що спроба створити онлайн-стажування для журналістів з досвідченими менторами-практиками буде вдалою», – сказала пані Гоюк.

Менторами Journalism Exchange Program будуть:

Більше інформації про онлайн-стажування та реєстрація за покликанням. Реєстрація триватиме до 2 травня включно.

Програма міжредакційних обмінів Journalism Exchange Program проходить кожні два місяці з 2014 року. Вона реалізується за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY