"Венеціанська комісія" приїде в Україну на вирішення долі політреформи?УП

16 Грудня 2003
1035
16 Грудня 2003
14:32

"Венеціанська комісія" приїде в Україну на вирішення долі політреформи?УП

1035
"Венеціанська комісія" приїде в Україну на вирішення долі політреформи?УП
Лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко запросив представників Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії) до 23 грудня прибути до Верховної Ради.

Про це йдеться в прес-релізі "Собору", розповсюдженому у вівторок.

За його словами, комісію запрошено, "щоб ми могли в Києві на рівні "конституційної комісії" парламенту розглянути всі законопроекти із зауваженнями європейських експертів".

Наводиться також висновок Венеціанської комісії після засідання з розгляду законопроектів про внесення змін до Конституції України.

"Комісія визнає і вітає зусилля України реформувати систему управління в спосіб наближення України до європейських стандартів демократії. Конкретні рішення, обрані в різних проектах, здається, не досягають тієї цілі і вводять інші зміни до Конституції, які виявляються кроком назад. Здається, необхідно продовжити подальшу роботу та обговорення, і Венеціанська комісія залишається у розпорядженні українських органів влади для подальшої співпраці у сфері конституційної реформи", - йдеться у висновку.

Окрім цього, комісія мала зауваження щодо заборони народним депутатам України займатися підприємницькою діяльністю, заборони переходу депутата з фракції у фракцію, повноважень Верховної Ради звільняти і призначати весь склад Нацради з телерадіомовлення.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1035
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду