До 16 серпня – реєстрація на тренінг «Медіаграмотність як захист проти інформаційних впливів»

12 Серпня 2019
1055
12 Серпня 2019
16:24

До 16 серпня – реєстрація на тренінг «Медіаграмотність як захист проти інформаційних впливів»

1055
Інститут демократії імені Пилипа Орлика 22 серпня проведе одноденний тренінг з медіаграмотності для журналістів Київщини – «Медіаграмотність як захист проти інформаційних впливів». Реєстрація на захід триватиме до 16 серпня до 12:00.
До 16 серпня – реєстрація на тренінг «Медіаграмотність як захист проти інформаційних впливів»

Теми:

  • роль локальних медіа в розвитку громад;
  • що таке журналістський контент та яким він повинен бути (чому порушуються стандарти, на що «хворіють» сучасні медіа);
  • інформація в ЗМІ: чому довіряти та як перевіряти (інструменти для верифікації інформації);
  • «асортимент» сучасних маніпуляцій: як найчастіше дурять та використовують споживача інформації;
  • як навчитися критично сприймати інформацію і навчити цього інших.

Навчання відбудеться 22 серпня з 10.00 до 16.30 з перервою на обід в Art Hub ІА Укрінформ (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, 1-й поверх). Початок реєстрації та вітальна кава – о 9.30.

Запрошуємо до участі журналістів місцевих медіа (всіх типів), спеціалістів відділів інформаційної політики місцевих органів влади, фахівців із зв’язків з громадськістю.

Для реєстрації необхідно заповнити форму до 12.00 до 16 серпня. Підтвердження від організаторів надійде до 12.00 до 19 серпня. Детальна програма заходу буде надіслана зареєстрованим учасникам на електронні скриньки.

Під час дискусій учасники систематизують свій досвід споживання масової інформації, відпрацюють практичні навички використання сучасних інструментів для перевірки фактів та ін.

Участь у навчанні безкоштовна, організатори забезпечують роздатковими матеріалами, кава-брейком та обідом, компенсують витрати на проїзд учасникам з інших міст.

Захід проводить медіатренерка, журналістка, старша викладачка Донецького національного університету імені Василя Стуса (Вінниця), експертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Олена Самойленко.

За додатковою інформацією звертайтеся до Тетяни Строй: 066 224 36 55, 067 665 42 49, pylyp.orlyk.institute@gmail.com.

Тренінг відбувається в рамках проекту Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Моніторинг роздержавлених регіональних медіа» за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1055
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду