До 1 серпня – подача заявок для участі в проєкті «Дністер об'єднує. За якісне висвітлення екологічних проблем в Україні та Молдові»

30 Липня 2019
728
30 Липня 2019
18:06

До 1 серпня – подача заявок для участі в проєкті «Дністер об'єднує. За якісне висвітлення екологічних проблем в Україні та Молдові»

728
У Лейпцигу та Берліні (Німеччина) з 3 по 10 листопада 2019 року пройде школа, яку організовує Молдова-Інститут Лейпциг. Подача заявок на проєкт «Дністер об'єднує. За якісне висвітлення екологічних проблем в Україні та Молдові» триватиме до 1 серпня.
До 1 серпня – подача заявок для участі в проєкті «Дністер об'єднує. За якісне висвітлення екологічних проблем в Україні та Молдові»

У конкурсі можуть взяти участь журналісти з професійним досвідом, об'єктом журналістських розслідувань, яких є тема проблем навколишнього середовища, екології річок і водних екосистем. Також представники неурядових організацій з Республіки Молдова і України, які віддані захисту навколишнього середовища і хочуть внести свій внесок у вирішення проблем в регіоні і які можуть виступати в якості мультиплікаторів.

«Основною метою проєкту є підвищення обізнаності громадськості про важливість екології річок; створення мережі журналістів і неурядових організацій з усіх регіонів Республіки Молдова, включаючи Придністров'я, України та Німеччини, які цікавляться питаннями навколишнього середовища; підвищення якості екологічної журналістики; стимулювання екологічного діалогу між двома сторонами Дністра», – йдеться в повідомленні.

Восьмиденна осіння школа проходитиме в Лейпцигу та Берліні під керівництвом Молдова-Інститут Лейпциг у співпраці з факультетом журналістики Лейпцігського університету.

«Досвідчені німецькі лектори та професори ділитимуться журналістськими і інформаційними навичками з екологічних питань. Частина академії буде організована як навчальний семінар, на якому будуть обговорюватися правова основа та соціальна місія журналістських розслідувань. Програма пропонує журналістам можливість поспілкуватися з представниками бізнесу, політики, громадянського суспільства і засобів масової інформації, а також плановані індивідуальні зустрічі відповідно дослідницьким потребам учасників», – зазначається в повідомленні.

Школа пов'язує українських, молдавських і німецьких молодих журналістів і представників неурядових організацій та сприяє розумінню екологічних проблем і медіа-ландшафту трьох країн-учасниць.

При цьому на обговорення будуть виноситися такі питання:

  • Як привернути увагу аудиторії, коли мова йде про висвітлення екологічних проблем?
  • Де я як журналіст можу отримати важливу інформацію?
  • Як її правильно інтерпретувати?
  • Як мені як журналісту розпізнати проблеми взаємозалежності між засобами масової інформації та PR-структурами і не потрапити в їх пастку?
  • Як можна розкрити цільову дезінформацію і ефективно їй протистояти?
  • Як правильно і належним чином охопити екологічні проблеми, як оптимально проаналізувати інформацію з джерел, які закони вам необхідно знати, як написати статтю в привабливій формі?
  • Чи є захист навколишнього середовища питанням, яке залежить від ініціатив громадянського суспільства?
  • Що потрібно для підвищення екологічної обізнаності про проблеми в цій галузі?
  • Чи потрібні вільні засоби масової інформації для висвітлення екологічних проблем?

Осіння академія в Лейпцигу та Берліні пропонує широку і різноманітну програму заходів, включаючи панельні дискусії, лекції та відвідування редакцій. Передбачена також цікава культурна та екскурсійна програма.

Успішна участь підтверджується сертифікатом.

Подача заявки (має містити наступні документи):

  • повна автобіографія;
  • копія документа про вищу університетську або прирівняному до нього освіту;
  • мотиваційний лист (на одній сторінці);
  • дві публікації;
  • інформація про володіння мовами (у довільній формі).

Організатори покривають вартість навчальних програм, проживання, харчування, транспортних витрат та екскурсій. Учасники школи в Німеччині повинні внести свій внесок в розмірі 50€.

Витрати на проїзд будуть відшкодовані після прибуття в Лейпциг в розмірі реальних витрат (для учасників з Республіки Молдова і України – до 320 євро).

Заходи фінансуються Міністерством закордонних справ Німеччини в рамках програми «Розвиток співпраці з громадянським суспільством в країнах Східного партнерства і Росії». Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду