detector.media
30.07.2019 18:06
До 1 серпня – подача заявок для участі в проєкті «Дністер об'єднує. За якісне висвітлення екологічних проблем в Україні та Молдові»
У Лейпцигу та Берліні (Німеччина) з 3 по 10 листопада 2019 року пройде школа, яку організовує Молдова-Інститут Лейпциг. Подача заявок на проєкт «Дністер об'єднує. За якісне висвітлення екологічних проблем в Україні та Молдові» триватиме до 1 серпня.

У конкурсі можуть взяти участь журналісти з професійним досвідом, об'єктом журналістських розслідувань, яких є тема проблем навколишнього середовища, екології річок і водних екосистем. Також представники неурядових організацій з Республіки Молдова і України, які віддані захисту навколишнього середовища і хочуть внести свій внесок у вирішення проблем в регіоні і які можуть виступати в якості мультиплікаторів.

«Основною метою проєкту є підвищення обізнаності громадськості про важливість екології річок; створення мережі журналістів і неурядових організацій з усіх регіонів Республіки Молдова, включаючи Придністров'я, України та Німеччини, які цікавляться питаннями навколишнього середовища; підвищення якості екологічної журналістики; стимулювання екологічного діалогу між двома сторонами Дністра», – йдеться в повідомленні.

Восьмиденна осіння школа проходитиме в Лейпцигу та Берліні під керівництвом Молдова-Інститут Лейпциг у співпраці з факультетом журналістики Лейпцігського університету.

«Досвідчені німецькі лектори та професори ділитимуться журналістськими і інформаційними навичками з екологічних питань. Частина академії буде організована як навчальний семінар, на якому будуть обговорюватися правова основа та соціальна місія журналістських розслідувань. Програма пропонує журналістам можливість поспілкуватися з представниками бізнесу, політики, громадянського суспільства і засобів масової інформації, а також плановані індивідуальні зустрічі відповідно дослідницьким потребам учасників», – зазначається в повідомленні.

Школа пов'язує українських, молдавських і німецьких молодих журналістів і представників неурядових організацій та сприяє розумінню екологічних проблем і медіа-ландшафту трьох країн-учасниць.

При цьому на обговорення будуть виноситися такі питання:

Осіння академія в Лейпцигу та Берліні пропонує широку і різноманітну програму заходів, включаючи панельні дискусії, лекції та відвідування редакцій. Передбачена також цікава культурна та екскурсійна програма.

Успішна участь підтверджується сертифікатом.

Подача заявки (має містити наступні документи):

Організатори покривають вартість навчальних програм, проживання, харчування, транспортних витрат та екскурсій. Учасники школи в Німеччині повинні внести свій внесок в розмірі 50€.

Витрати на проїзд будуть відшкодовані після прибуття в Лейпциг в розмірі реальних витрат (для учасників з Республіки Молдова і України – до 320 євро).

Заходи фінансуються Міністерством закордонних справ Німеччини в рамках програми «Розвиток співпраці з громадянським суспільством в країнах Східного партнерства і Росії». Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Німеччини.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY