Новий випуск «Маршруту №1» присвячений історичному місту з активною громадою та його унікальному Operafestу

24 Травня 2019
953
24 Травня 2019
15:28

Новий випуск «Маршруту №1» присвячений історичному місту з активною громадою та його унікальному Operafestу

953
Новий випуск «Маршруту №1» присвячений історичному місту з активною громадою та його унікальному Operafestу

«…Опера, симфонічна музика — це найперший індикатор того, що ми жива, могутня, енергетична нація, яка складається з таких громад, котрі не підлаштовуються під «попсу» і політиканство, а ставлять для себе найвищі стандарти. Це найвище моментально «підтягує» інших людей, які мислять так само, де б вони не були, — пише у своїй традиційній колонці головний редактор Лариса Івшина, яку завершує такою фразою: — …нагадаю одну з улюблених фраз «Дня»: народи спілкуються вершинами. Зокрема, й симфонічними. Їдемо в Тульчин?»

Свіжий глянець від «Дня» переконає кожного дати однозначно позитивну відповідь. Адже в номері — огляди непересічних архітектурних пам’яток Тульчина, перлиною з-поміж яких є палац Потоцьких — «Подільський Версаль»; православних святинь, зокрема цілющої криниці в Ганнополі, особливих музеїв, наприклад Тульчинського музею-аптеки, який розташований у будівлі часів Потоцьких. Ми розкриємо «секрет» славнозвісної тиманівської каші й представимо інші рецепти із меню маєтку Потоцьких, розкажемо про цікаві проекти місцевих активістів і про те, як громада розвиває інклюзивний простір.

«Кажучи про Тульчин, ми розуміємо, що за цими словами стоїть одна з перлин духовної скарбниці нашої Батьківщини — історико-культурний центр Поділля. Ми пишаємося історичним минулим нашого міста і краю», — розповідає голова Тульчинської ОТГ Валерій Весняний. І не випадково, адже Тульчин — це «столиця легендарного «Щедрика», і пам’ять про видатного українського композитора Миколу Леонтовича втілена не тільки в музеї, а й в інших об’єктах міського простору.

І, звичайно, акцентом номера є OPERAFEST TULCHYN — оперний фестиваль просто неба, який триватиме з 4 до 9 червня. Цього року він очікує на рекордну кількість глядачів — 75 тисяч. Придбайте новий «Маршрут №1» і дізнайтесь, завдяки чому невелике містечко на Вінниччині може претендувати на лідерство серед українських фестивалів під відкритим небом. А ще краще — заплануйте поїздку і переконайтеся самі!

До речі, першими власниками «Маршруту № 1» стануть вінничани, які цього четверга прийдуть о 12.00 в молодіжний центр «Квадрат» на обговорення книги «AVE» за участю головного редактора «Дня». Усі ж охочі зможуть придбати «Маршрут №1. Тульчин» у кіосках преси уже цієї п’ятниці. Або ж — просто зараз замовляйте його в магазині на сайті «Дня» чи за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23.

Газета «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Газета «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
953
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду