detector.media
24.05.2019 15:28
Новий випуск «Маршруту №1» присвячений історичному місту з активною громадою та його унікальному Operafestу

«…Опера, симфонічна музика — це найперший індикатор того, що ми жива, могутня, енергетична нація, яка складається з таких громад, котрі не підлаштовуються під «попсу» і політиканство, а ставлять для себе найвищі стандарти. Це найвище моментально «підтягує» інших людей, які мислять так само, де б вони не були, — пише у своїй традиційній колонці головний редактор Лариса Івшина, яку завершує такою фразою: — …нагадаю одну з улюблених фраз «Дня»: народи спілкуються вершинами. Зокрема, й симфонічними. Їдемо в Тульчин?»

Свіжий глянець від «Дня» переконає кожного дати однозначно позитивну відповідь. Адже в номері — огляди непересічних архітектурних пам’яток Тульчина, перлиною з-поміж яких є палац Потоцьких — «Подільський Версаль»; православних святинь, зокрема цілющої криниці в Ганнополі, особливих музеїв, наприклад Тульчинського музею-аптеки, який розташований у будівлі часів Потоцьких. Ми розкриємо «секрет» славнозвісної тиманівської каші й представимо інші рецепти із меню маєтку Потоцьких, розкажемо про цікаві проекти місцевих активістів і про те, як громада розвиває інклюзивний простір.

«Кажучи про Тульчин, ми розуміємо, що за цими словами стоїть одна з перлин духовної скарбниці нашої Батьківщини — історико-культурний центр Поділля. Ми пишаємося історичним минулим нашого міста і краю», — розповідає голова Тульчинської ОТГ Валерій Весняний. І не випадково, адже Тульчин — це «столиця легендарного «Щедрика», і пам’ять про видатного українського композитора Миколу Леонтовича втілена не тільки в музеї, а й в інших об’єктах міського простору.

І, звичайно, акцентом номера є OPERAFEST TULCHYN — оперний фестиваль просто неба, який триватиме з 4 до 9 червня. Цього року він очікує на рекордну кількість глядачів — 75 тисяч. Придбайте новий «Маршрут №1» і дізнайтесь, завдяки чому невелике містечко на Вінниччині може претендувати на лідерство серед українських фестивалів під відкритим небом. А ще краще — заплануйте поїздку і переконайтеся самі!

До речі, першими власниками «Маршруту № 1» стануть вінничани, які цього четверга прийдуть о 12.00 в молодіжний центр «Квадрат» на обговорення книги «AVE» за участю головного редактора «Дня». Усі ж охочі зможуть придбати «Маршрут №1. Тульчин» у кіосках преси уже цієї п’ятниці. Або ж — просто зараз замовляйте його в магазині на сайті «Дня» чи за телефоном відділу реалізації: (044) 303 96 23.

Газета «День»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY