Нобелівська лауреатка стала адвокатом родини загиблої журналістки

20 Жовтня 2003
667
20 Жовтня 2003
16:23

Нобелівська лауреатка стала адвокатом родини загиблої журналістки

667
Нобелівська лауреатка стала адвокатом родини загиблої журналістки
Іранська юристка Ширін Ебаді (Shirin Ebadi), яка удостоїлася Нобелівської премії миру, погодилася виступити адвокатом родини загиблої канадської фотожурналістки Захри Каземі (Zahra Kazemi). Про це повідомила газета “Глоуб енд мейл”.

Канадійка Захра Каземі загинула у тегеранській в”язниці “Евін” у липні цього року. У той момент вона виконувала службове завдання і фотографувала зовнішні види в”язниці “Евін”, за що її було жорстоко побито. Смерть настала невдовзі від крововиливу в мозок.

Суд з приводу вбивства канадської фотожурналістки розпочався у Тегерані минулого тижня. В завданні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до її смерті, звинувачено співробітника служби безпеки Ірану Реза Ахмаді.

Як відомо, нобелівська лауреатка Ширін Ебаді стала першою мусульманською жінкою, що дістала Нобелівку-2003 за відстоювання прав жінок і дітей. До революції 1979 року вона була в Ірані першою жінкою-суддею.

Віктор Коваленко,

“Новий канал”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду