Савенко бачив "темники" один разУП

3 Жовтня 2003
847
3 Жовтня 2003
15:16

Савенко бачив "темники" один разУП

847
Савенко бачив "темники" один разУП
Президент Національної телекомпанії Олександр Савенко заявляє, що не користується темниками, у чому його звинуватив під час сесії парламенту спікер Володимир Литвин.

"Я цю заяву ніяк не прокоментую. Запитайте у нього, що він [Литвин] має на увазі. Я темники бачив єдиний раз у житті – у залі Верховної Ради, коли Андрій Шевченко демонстрував їх тут на екрані [під час парламентських слухань про політичну цензуру]", - заявив Савенко в інтерв’ю журналістам.

Савенко також заперечив, що опозиціонери не були гостями програми "Саме той". "А Георгій Крючков – це не опозиція? А Павло Мовчан?", - сказав Савенко.

Водночас, на питання, чи зможуть лідери опозиції потрапити у ефір "Саме той", він сказав, що "Національна телекомпанія не виготовляє цю програму, її робить телекомпанія "Гравіс".

На питання, чи будуть якісь політичні дебати між провладними і опозиційними силами на УТ-1, Савенко сказав: "Ми не займаємося організацією дебатів. Ми висвітлюємо діяльність Верховної Ради".

Савенко наголосив, що Перший національний канал "висвітлює діяльність Верховної Ради у повному обсязі".

"Депутатів 450, і кожен хоче бачити себе на каналі. Я їх розумію, але ж ми канал не парламентський", - сказав він. Савенко додав, що "немає механізму розміщення державного замовлення на Першому національному".

"У двох законах записано, що цим (розміщенням державного замовлення) займається Нацрада. При цьому там є різночитання. В одному записано, що "Нацрада розміщує", в іншому – що "Нацрада забезпечує розміщення", - сказав Савенко.

Він також здивувався, чому програми про діяльність парламенту на УТ-1 розміщує телекомпанія "Рада".

"Схема яка? Кабінет міністрів спрямовує гроші до Верховної Ради, яка через Нацраду розміщує державне замовлення на Національній телекомпанії. Там зазначалися обсяги мовлення і обсяги фінансування. Практика під час минулої і позаминулої сесії була така, що з’являється ще один гравець – телекомпанія "Рада". І насправді гроші ідуть у ТРК "Рада". Вони виготовляють програми про діяльність Верховної Ради. Де таке прописано?" – запитав Савенко.

УП
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
847
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду