25 жовтня у Києві відкриється 33-й Київський міжнародний фестиваль «Молодість»ForUm

12 Вересня 2003
983
12 Вересня 2003
13:00

25 жовтня у Києві відкриється 33-й Київський міжнародний фестиваль «Молодість»ForUm

983
25 жовтня у Києві відкриється 33-й Київський міжнародний фестиваль «Молодість»ForUm
На церемонію відкриття чекають зірку світового кінематографа Софі Лорен, - повідомили організатори «Молодості» на прес-конференції в четвер у Києві.Цього року фестиваль «Молодість» відкриється світовою прем’єрою фільму польського режисера Єжи Гоффмана «Стара легенда, або Коли сонце було Богом».

Повна програма фестивалю поки не розголошується, але вже відома, що в неї увійдуть картини режисерів європейських і азіатських країн. Як звичайно, передбачено позаконкурсний показ фільмів.

Від України, зокрема, в програмі фестивалю заявлений фільм «Мамай».

За традицією, конкурсна програма буде складатися зі студентських, перших професійних короткометражних і повнометражних кінострічок.

Фільми, що входять в конкурсну програму, будуть оцінюватися головним журі, журі міжнародної федерації кінопреси FIPRESSI і журі міжнародної федерації кіноклубів, а також глядацьким журі.

Гран-прі фестивалю - статуетка «Скіфський олень» і $10 тис. отримає кращий фільм всієї конкурсної програми.

Крім того, на фестивалі будуть присуджені призи за кращий повнометражний і короткометражний ігрові фільми (по $2,5 тис.) і приз за кращий студентський фільм ($2,5 тис.)

Кращий молодий актор або актриса отримають від посольства Франції в Україні 1 тис. євро. Приз глядацьких симпатій - швейцарський годинник за $2 тис., повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У рамках «Молодості-2003» глядачі зможуть побачити ретроспективи відомих майстрів кіно, зокрема, колекцію фільмів фотовиставку німецького режисера Райнера Вернера Фассбіндера, фільми з участю С. Лорен, стрічки німого кіно з Вірою Холодною.

Організатори також обіцяють показати російську картину, що перемогла на останньому Венеціанському фестивалі, - «Повернення».

Серед новинок фестивалю цього року - «кампус» талантів - спільний проект «Молодість» і «Берлінале». У рамках цього проекту пройдуть семінари, лекції і майстра-класи для молодих кінематографістів. Їх, зокрема, проведуть мультиплікатор Джиммі Муракамі, режисер Є. Гоффман, композитор Едуард Артем’єв.

Три молодих режисери зможуть зняти по одній короткометражній стрічці протягом роботи фестивалю, ті, чиї сценарії будуть відібрані, автоматично акредитуються на «Берлінале Талент Кампус-2004».

Фільми кінофестивалю «Молодість-2003» можна буде подивитися з 25 жовтня по 2 листопада в Будинку кіно, кінотеатрах міста і кіноклубі Києво-Могилянської академії. «Молодість» єдиний кінофестиваль в Україні, офіційно визнаний міжнародною федерацією кінопродюсерів.

ForUm
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду