Україна вимагає від США нового розслідування обставин загибелі ПроцюкаУкраїнські Новини

15 Серпня 2003
814
15 Серпня 2003
10:15

Україна вимагає від США нового розслідування обставин загибелі ПроцюкаУкраїнські Новини

814
Україна вимагає від США нового розслідування обставин загибелі ПроцюкаУкраїнські Новини
Міністерство закордонних справ України вимагає від США провести нове ретельне розслідування обставин загибелі в Іраку оператора інформаційного агентства Reuters, громадянина України Тараса Процюка, а також висловлює незгоду з висновком Штатів про нещасний випадок.

Про це Українським Новинам повідомив голова прес-служби МЗС Маркіян Лубківський.

"Розслідування слід продовжити для одержання конкретніших результатів", — сказав він.

За словами Лубківського, не можна ставити крапку на висновках, яких дійшла американська сторона.

"Оскільки йдеться про моральну і правову відповідальність, яку повинні нести винні в загибелі Тараса Процюка", — підкреслив дипломат.

Навіть в умовах війни, зазначив Лубківський, кожен повинен відповідати за свої дії.

"Тим більше, якщо йдеться про життя людини як найбільшу цінність", — сказав голова прес-служби.

Як повідомляло агентство, у вівторок США оголосили результати розслідування загибелі Процюка й оператора іспанської Telecinco Хосе Каусо, повідомивши, що вони загинули в результаті нещасного випадку.

Відповідно до результатів розслідування, у той день біля готелю велися інтенсивні бої, і екіпажеві танку, який стріляв у готель, видалося, що в "Палестині" перебуває наводчик противника.

Раніше Україна висунула вимогу перед США і Великобританією провести ретельне розслідування і притягти до відповідальності винних у смерті Процюка.

Процюк був телеоператором Reuters з 1993 року, проживав у Польщі і висвітлював військові конфлікти в Боснії, Чечні, Афганістані і Косово.

Міжнародна організація журналістів і українська громадська організація "Асоціація працівників засобів масової інформації" розкритикували звіт США.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
814
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду