У “New York Times” започаткували посаду “посередника” – внаслідок скандалу з плагіатом, IMI

1 Серпня 2003
848
1 Серпня 2003
16:14

У “New York Times” започаткували посаду “посередника” – внаслідок скандалу з плагіатом, IMI

848
У “New York Times” започаткували посаду “посередника” – внаслідок скандалу з плагіатом, IMI
Новий головний редактор “New York Times” вирішив створити посаду “посередника”, прагнучи відновити кредит довіри престижного американського щоденника, нещодавно заплямованого у скандалі з плагіатом.

31 липня “NY Times” відзначила, що цей відповідальний працівник, який слугуватиме таким собі зв’язковим між газетою та читачами, зможе писати статті – своєрідну аналітичну обгортку для новинного розділу, - і його коментарі публікуватимуться “без ретуші”. Створення цієї посади є однією з рекомендацій довжелезного внутрішнього звіту, здійсненого після скандалу, що його спровокував молодий журналіст газети, Джейсон Блер, який взяв за звичку вигадувати частину матеріалів або ж просто займався плагіаторством, - повідомляє le Monde.

“Невимушений професійний – і водночас незалежний – погляд на щоденну продукцію газети дозволить нам бути більш чутливими в питаннях достовірності й точності матеріалів, а отже й підвищити довіру читачів”, - вважає новий головний редактор Білл Келлер, який заступив на посаду в середу, 30 липня.

“Справа Блера” заплямувала репутацію однієї з найпрестижніших щоденних газет світу. 1 травня Джейсона Блера, молодого репортера із запаморочливою кар’єрою, звільнили внаслідок внутрішнього розслідування. Було виявлено, що як мінімум 37 його статей “містили плагіат, помилкові заяви та обман або ж комбінацію з усього цього”. Скандал викликав всередині “New York Times” літанію самокритики і полювання на тих, “хто винен”, що 5 червня завершилось відставкою головного редактора Гауелла Рейнза та його заступника Джеральда Бойда.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
848
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду