Депутати ухвалили в першому читанні нову редакцію Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" УНІАН

9 Липня 2003
760
9 Липня 2003
11:37

Депутати ухвалили в першому читанні нову редакцію Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" УНІАН

760
Депутати ухвалили в першому читанні нову редакцію Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення"  УНІАН
Депутати ухвалили в першому читанні проект закону “Про внесення змін до Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”.

Як передає кореспондент УНІАН, “за” проголосували 233 з 441 депутата, зареєстрованого в залі.

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції Закон України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, прийнятий 23 вересня 1997 року.

Зміни, запропоновані законопроектом, стосуються концепції, змісту і структури закону. Зміни торкнулися усіх статей чинного закону. Проект чіткіше окреслює предмет відання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, її повноваження, порядок створення і діяльності. У законопроекті визначені наглядові і регулятивні повноваження Національної ради, а також повноваження з питань аналізу телерадіопростору і підзвітності Національної ради.

Законопроектом детальніше прописано порядок обрання керівників Національної ради, чіткіше визначені права та обов’язки представників Національної ради в областях (регіонах).

Голова Національно Ради з питань телебачення і радіомовлення, відповідно до законопроекту, не може бути достроково звільнений за ініціативою голови Верховної Ради України від імені Верховної Ради України, чи Президента України, як це передбачено чинною редакцією закону. Однак, він може бути достроково звільнений за умови висловлення недовіри йому Верховною Радою України чи Президентом України.

Прийняття законопроекту сприятиме вдосконаленню законодавства в галузі радіомовлення та телебачення й приведення його у відповідність до сучасних умов, забезпеченню прозорості і відкритості діяльності Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду