Верховна Рада підтримала перевірку можливих порушень антимонопольного законодавства з боку Віктора Пінчука

14 Травня 2003
587
14 Травня 2003
11:27

Верховна Рада підтримала перевірку можливих порушень антимонопольного законодавства з боку Віктора Пінчука

587
Верховна Рада підтримала перевірку можливих порушень антимонопольного законодавства з боку Віктора Пінчука
Верховна Рада України 172 голосами "за" підтримала депутатський запит народного депутата України Миколи Томенка щодо перевірки інформації про порушення народним депутатом України В. Пінчуком антимонопольних обмежень через його участь у засновництві телекомпаній “ICTV”, “СТБ”, “Новий канал”, 11-й канал (м. Дніпропетровськ), радіокомпанії “Мелодія”, газети “Факты и комментарии”. Цей запит направлено Голові Антимонопольного Комітету України Костусєву О. О. та Генеральному прокурору України Піскуну С.М.

Як зазначено в запиті, відповідно до статті 7 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” фізична особа не має права бути засновником (співзасновником) телерадіоорганізацій, які ведуть мовлення більш як на двох каналах мовлення по телебаченню і трьох каналах мовлення - по радіо на територію всієї країни, області, міста або іншого регіону. Також стаття 10 Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні визначає, що “фізична або юридична особа не може бути засновником (співзасновником) чи контролювати більше 5 відсотків загальнодержавних і регіональних громадсько-політичних друкованих засобів масової інформації”. Як зазначено у запиті Миколи Томенка, "незважаючи на те, що норми по встановленню антимонопольних обмежень у сфері засновництва друкованих видань та телерадіоорганізацій не піддаються подвійному тлумаченню, за численними повідомленнями засобів масової інформації народний депутат України В. Пінчук є засновником (співзасновником) телекомпаній “ICTV”, “СТБ”, “Новий канал”, 11-й канал (Дніпропетровськ), радіокомпанйї “Мелодія”, “Довіра FM”, газети “Факты и комментарии”. Якщо ця інформація є вірною, наголошується в запиті народного депутата, то "вищезазначені фізичні особи грубо порушують норми антимонопольного законодавства та мають нести відповідальність відповідно до законодавства, зокрема, Закону України “Про боротьбу з корупцією”.

Відповідно до Законів України “Про Антимонопольний комітет України”, “Про прокуратуру” та ст. 15 Закону України “Про статус народного депутата України”, Микола Томенко просить посадових осіб здійснити перевірку інформації щодо порушень народним депутатом України В. Пінучком антимонопольних обмежень у сфері засновництва засобів масової інформації та норм Закону України “Про боротьбу з корупцією”.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду