РЕКЛАМА. Вибираємо скейтборд: поради для початківців

4 Січня 2019
695
4 Січня 2019
14:52

РЕКЛАМА. Вибираємо скейтборд: поради для початківців

695
Скейтбординг сьогодні є одним із найпопулярніших видів активного відпочинку як для дітей та молоді, так і для людей зрілого віку. Спостерігаючи за видовищними трюками, багато в кого виникає бажання приєднатись до кола прихильників цього виду спорту.
РЕКЛАМА. Вибираємо скейтборд: поради для початківців

Перше питання, над яким слід задуматись – це правильно підбіраний скейт. Катання на ньому – заняття екстремальне, і від того, наскільки якісною буде роликова дошка, значною мірою залежить безпека користувача.

З яких елементів складаються і якими бувають скейтборди

Конструкція скейтборда включає такі основні частини:

  • Дека (сама дошка);

  • Траки (підвіска, до якої прикріплюються колеса);

  • Колеса.

Дека виготовляється із кленового шпону (6 − 9 шарів), або бамбука, алюмінію, пластику, поліпропілену. На поверхню деки наклеєний Griptape («наждак»), який не дозволяє ногам зісковзувати з «дошки». Між підвіскою і декою встановлюються підкладки для пом’якшення удару, а сама підвіска кріпиться до деки за допомогою болтів. На колеса встановлюються підшипники (по 2 на кожне колесо).

Професіонали часто самостійно збирають скейт із окремо придбаних частин, пристосовуючи до своїх потреб, однак новачкам рекомендується зупинитись на готовій моделі (компліт). З самостійної «модернізації» початківці можуть переклеювати шар «наждаку», який стирається по мірі використання скейтборда.

Щодо видів, то найпоширеніші із них:

  • Лонгборд (подовжена модель, призначена переважно для катання, а не для виконання трюків);

  • Круїзер (середня довжина деки, пристосований для простої «їзди»);

  • Пеніборд (міні-варіант, який адаптований для дітей, підлітків та дівчат);

  • Роллерсерф (двоколісний скейт із двома деками, з’єднаними між собою торсіонною пружиною);

  • Роздільний роллерсерф (із двома не з’єднаними деками);

  • Електроскейт (оснащений електричним двигуном).

Який скейт варто придбати новачку

Для тих, хто лише пробує свої сили, оптимальним вибором стане круїзер або лонгборд з дерев’яною декою та колесами середньої м’якості, які забезпечують хороше зчеплення з поверхнею доріжки і комфортне катання без вібрації і трясіння. Обов’язково потрібно звертати увагу на те, де і під якою маркою виготовлено скейтборд, чи є гарантія: сумнівні виробники дешевих аксесуарів часто економлять на сировині й елементах кріплення, і про жодну якість не може йти мови. Разом зі скейтбордом необхідно купити шолом, захисні наколінники і налокітники, а також відповідне взуття – скейтерські кросівки. Це вбереже від травм і дозволить почуватись набагато впевненіше.

Опубликовано на правах рекламы.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
695
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду