detector.media
04.01.2019 14:52
РЕКЛАМА. Вибираємо скейтборд: поради для початківців
Скейтбординг сьогодні є одним із найпопулярніших видів активного відпочинку як для дітей та молоді, так і для людей зрілого віку. Спостерігаючи за видовищними трюками, багато в кого виникає бажання приєднатись до кола прихильників цього виду спорту.

Перше питання, над яким слід задуматись – це правильно підбіраний скейт. Катання на ньому – заняття екстремальне, і від того, наскільки якісною буде роликова дошка, значною мірою залежить безпека користувача.

З яких елементів складаються і якими бувають скейтборди

Конструкція скейтборда включає такі основні частини:

Дека виготовляється із кленового шпону (6 − 9 шарів), або бамбука, алюмінію, пластику, поліпропілену. На поверхню деки наклеєний Griptape («наждак»), який не дозволяє ногам зісковзувати з «дошки». Між підвіскою і декою встановлюються підкладки для пом’якшення удару, а сама підвіска кріпиться до деки за допомогою болтів. На колеса встановлюються підшипники (по 2 на кожне колесо).

Професіонали часто самостійно збирають скейт із окремо придбаних частин, пристосовуючи до своїх потреб, однак новачкам рекомендується зупинитись на готовій моделі (компліт). З самостійної «модернізації» початківці можуть переклеювати шар «наждаку», який стирається по мірі використання скейтборда.

Щодо видів, то найпоширеніші із них:

Який скейт варто придбати новачку

Для тих, хто лише пробує свої сили, оптимальним вибором стане круїзер або лонгборд з дерев’яною декою та колесами середньої м’якості, які забезпечують хороше зчеплення з поверхнею доріжки і комфортне катання без вібрації і трясіння. Обов’язково потрібно звертати увагу на те, де і під якою маркою виготовлено скейтборд, чи є гарантія: сумнівні виробники дешевих аксесуарів часто економлять на сировині й елементах кріплення, і про жодну якість не може йти мови. Разом зі скейтбордом необхідно купити шолом, захисні наколінники і налокітники, а також відповідне взуття – скейтерські кросівки. Це вбереже від травм і дозволить почуватись набагато впевненіше.

Опубликовано на правах рекламы.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY