1 вересня 2018 року «5 канал» відзначає свою 15-ту річницю з дня заснування

1 вересня 2018 року «5 канал» відзначає свою 15-ту річницю з дня заснування

31 Серпня 2018
1535
31 Серпня 2018
18:44

1 вересня 2018 року «5 канал» відзначає свою 15-ту річницю з дня заснування

1535
1 вересня 2018 року «5 канал» відзначає свою 15-ту річницю з дня заснування
1 вересня 2018 року «5 канал» відзначає свою 15-ту річницю з дня заснування

Створений у 2003 році за стандартами «Бі-бі-сі», 5-й розпочав інформаційне мовлення трьома випусками новин на добу та двома інформаційно-аналітичними проектами (програми «Час» та «5 копійок»). У 2005 році канал повністю відмовився від розважальних програм – так в Україні з'явився «Перший. Український. Інформаційний» канал, наповнений виключно інформаційним контентом: новинами, документальними фільмами, аналітичними та публіцистичними проектами. Відмінна особливість 5-го - щогодинні випуски новин, розмовно-дискусійні студії та суспільно-політичні ток-шоу.

«5 канал»  - успішний телевізійний бренд:

• 5-й – це авторитетний, сучасний, український, інформаційний телеканал високих стандартів, які ґрунтуються на засадах редакційної політики.

• 5-й – це елітний клуб для журналістів, робота на якому означає бути Першим.

• 5-й– український телеканал, який бере за основу цінності, пов'язані з такими поняттями, як Українська держава, Український народ, Українська мова, Українська культура.

• 5-й - інформаційний телеканал з цілодобовим новинним мовленням, що передбачає актуальність інформаційного потоку і динаміку оновлення новин.

25 серпня 2011 року телевізійний марафон «5 каналу», присвячений 20-й річниці Незалежності України – «Українська незалежність», який вели Тетяна Даниленко та Павло Кужеєв, установив світовий рекорд — 52 години безперервного ефіру. У жовтні телемарафон був офіційно зареєстрований Книгою рекордів Гіннеса.

24 серпня 2013 року, напередодні 10-ї річниці заснування, «5 канал» провів повний ребрендінг зі зміною кольорової гами та збільшенням інформаційного контенту. Канал збагатився новими обличчями, збільшив кількість «живих» включень з місця подій та впровадив роботу в режимі «без права на сон». Відповідно до таких нововведень, глядач «5 каналу» гарантовано дізнавався новину першим - в найближчу годину від її народження.

У 2014-му році, під час Революції Гідності, «5 канал» в режимі он-лайн висвітлював ситуацію в Києві та інших регіонах країни, цілодобово надаючи суспільству оперативну та достовірну інформацію з місць подій на території всієї України. Трансляції наживо, стріми та прямі включення журналістів були основою програмної сітки каналу.

У січні 2015 року «5 канал» розпочав мовлення в режимі безстрокового патріотичного телемарафону «Україна понад усе», аби дати можливість глядачам глибше й ретельніше пізнати історію своєї країни, щоб якісніше розуміти та аналізувати події сьогодення. Канал збільшив хронометраж випусків новин та кількість прямих трансляцій. Чільне місце в ефірній сітці посіли історичні документальні міні-фільми про минуле та сучасне.

З 5 вересня 2016 року телеканал здійснює мовлення у форматі 16:9.

У березні 2017 року канал створив першу в Україні мультимедійну платформу, запустивши сучасну якісно оновлену версію сайту 5.ua, завдяки якій вдалося досягти синергії телевізійного ефіру та мережі Інтернет.

Протягом 15 років «5 канал» неодноразово був лідером у дотриманні журналістських стандартів, здобував найвищі нагороди та відзнаки у професійній сфері, зокрема, був відзначений дипломом Всеукраїнського конкурсу засобів масової інформації «Золоте перо» – «За створення ефективної стратегії довіри громадськості» та отримав приз від ОБСЄ «За Журналістику та Демократію»; має за плечима ювілейні статуетки Національної Телевізійної Премії «Телетріумф», срібну кнопку You Tube та багато інших, не менш важливих відзнак. За час існування, на каналі працювали і продовжують працювати кращі з кращих – Заслужені журналісти України, володарі премій «За професійну етику», «Людина року» та «Жінка ІІІ тисячоліття». Працівники каналу відзначені численними грамотами Кабінету Міністрів України та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, подяками Президента України та РНБО України, нагороджені орденом за заслуги ІІІ ступеня та орденами княгині Ольги ІІІ ступеня.

«5 канал» - загальнонаціональний телевізійний канал, представлений в супутниковому та кабельному мовленні міста Києва та 24 областях України. Технічне покриття каналу становить 98 % загального покриття країни. Супутникове мовлення покриває територію Європейських країн та Росію, а також здійснюється трансляція в кабельних мережах Сполучених Штатів Америки та Канади.

Наші сторінки в Інтернеті:

сайт http://5.ua/

відеоблоґ на YouTube http://www.youtube.com/5channel

сторінка на Facebook https://www.facebook.com/5kanal

мікроблоґ у Twitter https://twitter.com/5channel

відеоблоґ на Google+ https://plus.google.com/+5канал

Нам вже 15 років! Нам є, чим пишатися, але попереду ще так багато вершин, які потрібно підкорити! Нам лише 15 років! Все тільки починається.

Прес-служба  «5 каналу»,

Контактний телефон: 351-77-20

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба 5 каналу
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду