Грузинські медіа в небезпеціIMI

27 Лютого 2003
869
27 Лютого 2003
13:52

Грузинські медіа в небезпеціIMI

869
Грузинські медіа в небезпеціIMI
У новому звіті РЄ розповсюдженому цього тижня йдеться про серйозне загострення ситуації зі свободою преси в Грузії. Цей звіт був написаний двома незалежними медіа експертами, які провели візит-розслідування в Грузії в липні 2002 року. Звіт підкреслює збільшення фактів агресії і нападів на журналістів в цій країні, а також ініціювання урядом посилення покарань за образу честі і гідності урядовців.



У звіті йдеться про те, що по всій країні працівники сфери медіа описують грузинські медіа як такі, що стали ще менш вільними ніж 5 років тому. Журналісти, особливо регіональні, “працюють під страхом не тільки перешкоджання з боку урядовців і прокурорів, але і під страхом беззаконня, агресії і нападів”, кажуть автори звіту.



В той час, коли місцеві медіа частково відповідальні, оскільки вони часто подають “неперевірену, неповну або перебільшену інформацію”, напади на журналістів часто залишаються непокараними, додають експерти.



Медіа-експерти кажуть іншою причиною їхньої стурбованості є урядова пропозиція внести зміни до кримінального кодексу щоб збільшити термін ув’язнення для тих журналістів, чия вина в образі честі і гідності грузинських можновладців буде доведена в суді.

IMI
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду