detector.media
27.02.2003 13:52
Грузинські медіа в небезпеціIMI
У новому звіті РЄ розповсюдженому цього тижня йдеться про серйозне загострення ситуації зі свободою преси в Грузії. Цей звіт був написаний двома незалежними медіа експертами, які провели візит-розслідування в Грузії в липні 2002 року. Звіт підкреслює збільшення фактів агресії і нападів на журналістів в цій країні, а також ініціювання урядом посилення покарань за образу честі і гідності урядовців.



У звіті йдеться про те, що по всій країні працівники сфери медіа описують грузинські медіа як такі, що стали ще менш вільними ніж 5 років тому. Журналісти, особливо регіональні, “працюють під страхом не тільки перешкоджання з боку урядовців і прокурорів, але і під страхом беззаконня, агресії і нападів”, кажуть автори звіту.



В той час, коли місцеві медіа частково відповідальні, оскільки вони часто подають “неперевірену, неповну або перебільшену інформацію”, напади на журналістів часто залишаються непокараними, додають експерти.



Медіа-експерти кажуть іншою причиною їхньої стурбованості є урядова пропозиція внести зміни до кримінального кодексу щоб збільшити термін ув’язнення для тих журналістів, чия вина в образі честі і гідності грузинських можновладців буде доведена в суді.

IMI
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY