«Вікна-новини» покажуть спецпроект про звільнених українських полонених

«Вікна-новини» покажуть спецпроект про звільнених українських полонених

26 Березня 2018
918
26 Березня 2018
12:28

«Вікна-новини» покажуть спецпроект про звільнених українських полонених

918
26 березня у програмі «Вікна-новини» на СТБ стартує п'ятисерійний спецпроект «Свобода» кореспондента Дар'ї Давидової. В основі циклу сюжетів – історії учасників -наймасштабнішого обміну полоненими за всю історію АТО – 27 грудня 2017 року. Телеглядачі дізнаються, як змінила життя звільнених тоді українців довгоочікувана свобода.
«Вікна-новини» покажуть спецпроект про звільнених українських полонених
«Вікна-новини» покажуть спецпроект про звільнених українських полонених

«Що таке свобода? У кожного з наших героїв своя відповідь. Для одного це нові можливості, для іншого велика відповідальність. Але всі вони визнають, що свобода це головна цінність, яку усвідомлюєш, тільки втративши. Переоцінивши в полоні своє минуле, герої спецпроекту будують нове життя з поправкою на цю головну цінність: свободу думок, слів і дій», – розповідає автор спецпроекту Дар’я Давидова.

Втім, не всі з них ще освоїлися з цією свободою і поки не знають, як оговтатися після пережитого. Адже від звільнення до виходу спецпроекту в ефір минуло всього три місяці. Цього часу, звісно, недостатньо, щоб повністю реабілітуватися. Один із героїв, наприклад, погодився взяти участь у зйомках за умови, що тема тортур – табу.

У спецпроекті глядачі побачать такі історії:

  1. Військовослужбовця, який пробув у полоні 1057 днів. За цей час він схуднув на 25 кг. Прочитав там Біблію, повірив у Бога і переосмислив своє життя. Тепер відчувати свободу він прагне у всьому, навіть у роботі.
  2. Двох фанів луганського ФК «Зоря». Друзі-ультрас потрапили в полон через свої патріотичні акції в окупованому Луганську.
  3. Мешканця Горлівки, фотографія якого в день звільнення облетіла всю мережу. Він стояв посеред аеродрому сам – його ніхто не зустрічав. Деякий час він поділяв погляди сепаратистів. Потім випадково потрапив у полон з підозрою у шпигунстві та взяв на себе всі звинувачення. Його звільнили, але йти було нікуди. Зараз він намагається почати нове життя з чистого аркуша в Києві.
  1. Донецького викладача, який, як і попередній герой, після звільнення лишився сам. На відміну від відомого вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського, після звільнення героя спецпроекту не очікував ряд вигідних пропозицій щодо працевлаштування. Він сам повинен стати на ноги у чужому для нього місті.
  2. Остання історія присвячена людям, які все ще чекають звільнення. Рідні одного з військовослужбовців були переконані, що їхній син також потрапить у цей великий обмін, але цього не сталося. Однак його мати, попри все, не шкодує, що син пішов захищати свою батьківщину.

Дивіться спецпроект «Свобода» з 26 по 30 березня у програмі «Вікна-новини» о 17:30 і 22.00 на СТБ.

Відеоанонс за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=5ZJ-2cZ_ZzA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба СТБ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду