Болгарського журналiста, про викрадення якого заявляє Собор болгар, затримала міліціяradio.org.ua

11 Лютого 2003
760
11 Лютого 2003
13:09

Болгарського журналiста, про викрадення якого заявляє Собор болгар, затримала міліціяradio.org.ua

760
Болгарського журналiста, про викрадення якого заявляє Собор болгар, затримала міліціяradio.org.ua
У Києвi в понедiлок мiлiцiя затримала журналiста, громадянина Болгарiї Венцислава Вiдiнськi-Райлеску, повiдомив його адвокат Жорж Дiкас. За словами адвоката, нинi його клiєнт перебуває у Печерському РОВС Києва. Адвокат повiдомив, що Вiдiнськi-Райлеску звинувачують у шахрайствi. Вiн вважає це затримання незаконним.

У свою чергу громадська органiзацiя Собор болгар України поширила повiдомлення, в якому назвала затримання Вiдiнськi-Райлеску "викраденням" i пов'язала цей iнцидент з його професiйною дiяльнiстю.

Начальник центру громадських зв'язкiв МВС України Олександр Зарубицький пiдтвердив, що громадянин з болгарським прiзвищем був затриманий в понедiлок спiвробiтниками мiлiцiї. Пiдставою для затримання є постанова суду Одеси вiд 9 грудня 2002 року, яким вiн був оголошений у розшук.

Вiдiнськi-Райлеску є кореспондентом видання "Болгарська корона", про що свiдчить копiя картки акредитацiї, що видається Мiнiстерством iноземних справ України для iноземних журналiстiв. Копiя картки була передана агентству "Iнтерфакс-Україна" Собором болгар України, однак ця карта дiйсна до 1999 року.

radio.org.ua

По темі:

У Києві зник болгарський журналіст Венцислав Георгієв Відінські-Райлеску
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду