detector.media
11.02.2003 13:09
Болгарського журналiста, про викрадення якого заявляє Собор болгар, затримала міліціяradio.org.ua
У Києвi в понедiлок мiлiцiя затримала журналiста, громадянина Болгарiї Венцислава Вiдiнськi-Райлеску, повiдомив його адвокат Жорж Дiкас. За словами адвоката, нинi його клiєнт перебуває у Печерському РОВС Києва. Адвокат повiдомив, що Вiдiнськi-Райлеску звинувачують у шахрайствi. Вiн вважає це затримання незаконним.

У свою чергу громадська органiзацiя Собор болгар України поширила повiдомлення, в якому назвала затримання Вiдiнськi-Райлеску "викраденням" i пов'язала цей iнцидент з його професiйною дiяльнiстю.

Начальник центру громадських зв'язкiв МВС України Олександр Зарубицький пiдтвердив, що громадянин з болгарським прiзвищем був затриманий в понедiлок спiвробiтниками мiлiцiї. Пiдставою для затримання є постанова суду Одеси вiд 9 грудня 2002 року, яким вiн був оголошений у розшук.

Вiдiнськi-Райлеску є кореспондентом видання "Болгарська корона", про що свiдчить копiя картки акредитацiї, що видається Мiнiстерством iноземних справ України для iноземних журналiстiв. Копiя картки була передана агентству "Iнтерфакс-Україна" Собором болгар України, однак ця карта дiйсна до 1999 року.

radio.org.ua

По темі:

У Києві зник болгарський журналіст Венцислав Георгієв Відінські-Райлеску
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY