14 листопада – брифінг щодо казахської журналістки Жанари Ахмет

13 Листопада 2017
880
13 Листопада 2017
16:54

14 листопада – брифінг щодо казахської журналістки Жанари Ахмет

880
14 листопада о 15:20 у Верховній Раді України представники Міжфракційного депутатського об’єднання «ЄвроОптимісти» виступатимуть із заявою щодо політичного переслідування опозиційної журналістки Жанари Ахмет
14 листопада – брифінг щодо казахської журналістки Жанари Ахмет

«Члени МФО “ЄвроОптимісти” обурені тим, що казахську опозиційну журналістку Жанару Ахметову продовжують тримати в СІЗО, а прокуратура затягує розгляд справи в суді. В п’ятницю не відбулась апеляція, на якій були присутні ЄвроОптимісти Вікторія Войцицька, Світлана Залущук, Мустафа Найєм та Олена Сотник. Причина у тому, що, по-перше, прокуратура Київської області не дала дозволу – без пояснень – на її доставлення до суду. По-друге, Шевченківський суд не передав справу в апеляційний суд. Це попри звернення Комітету свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради до прокуратури переглянути запобіжний захід, і попри того, що Комітет з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин взяв цю справу під свій контроль, – йдеться у прес-релізі об'єднання. – Саме тому, у вівторок ЄвроОптимісти виступатимуть із відповідною заявою, закликаючи звільнити з-під варти опозиційну журналістку й відмовити Казахстану в її екстрадиції».

Зазначено, що вхід за картками акредитації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
880
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду