Реклама*. Характерні риси вина Шаблі - за інформацією інтернет-магазину Алкомаг

30 Серпня 2017
823
30 Серпня 2017
17:45

Реклама*. Характерні риси вина Шаблі - за інформацією інтернет-магазину Алкомаг

823
Реклама*. Характерні риси вина Шаблі - за інформацією інтернет-магазину Алкомаг

Шаблі - це вино, назва якого не відповідає сорту винограду в його основі. Це традиційне французьке біле сухе вино, міцність якого складає близько 10-14 градусів. Для його виробництва використовується всього один сорт винограду - Шардоне, який, до того ж, має рости тільки в певних терруар - неподалік від міста Шаблі. Прохолодний клімат міста разом з вапняними грунтами вкрай важливі для формування відомих смакових якостей вина.

Французьке вино - загальновизнаний еталон якості, який тепер можна легко придбати в режимі онлайн в інтернет-магазині Алкомаг.

Особливості смаку вина

Шаблі - це легке вино, яке відрізняється підвищеною кислотністю, має яскраві фруктові відтінки смаку. Приємний світло-жовтий колір із зеленими відливами відображає освіжаючі властивості вина. У багатому і непростому букеті Шаблі також помітні крем’янисті нотки, відтінки зелених яблук і скошеного сіна.

Особливості виробництва

З самого початку своєї появи цей вид вина не витримувався в дубових бочках. Перший час виробники використовували інші сорти менш ароматного дерева, пізніше переключилися на сталеві контейнери.

У сучасному виробництві можна зустріти також вина з витримкою в дубових бочках. Вони отримують дуже характерний ванільний присмак.

Не хочете купувати алкоголь за завищеною ціною звичайного магазину? На нашому сайті Alcomag вас чекають найдоступніші ціни на алкогольні напої в Україні!

Види Шаблі

Існує 4 категорії даного вина, які поділяються за ступенем багатства смаку:

  1. Пті Шаблі. У перекладі з французької - «маленьке шаблі». Це наймолодші і прості за смаком вина, які відрізняються найвищою кислотністю.
  2. Шаблі. Найбільш великий і поширений апелласьон в своєму регіоні. Смакові характеристики вина дуже сприйнятливі до клімату.
  3. Прем'єр-Крю. Вина цієї категорії створює близько 40 виноградників. Дане Шаблі вже зараховується до напоїв елітного сегмента, які не прийнято пити молодими. Вина витримують як мінімум 5 років, це дозволяє повноцінно розкрити смак, проявити відтінки меду, лісових горіхів, акації та йоду.
  4. Гран-Крю. Найдорожчі і якісні вина, які виготовляються лише на 7-ми виноградниках на одному пагорбі поруч з містом Шаблі.

Як вживати вино?

Це вино стане чудовою гастрономічною парою до морепродуктів, птиці, кролику, рибі, м’яких сортів сиру, салатів, м'ясних закусок, фуа-гра та равликам. Подавати вино слід охолодженим до 12 градусів.name="_GoBack">

* Інформація опублікована на правах реклами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду