detector.media
30.08.2017 17:45
Реклама*. Характерні риси вина Шаблі - за інформацією інтернет-магазину Алкомаг

Шаблі - це вино, назва якого не відповідає сорту винограду в його основі. Це традиційне французьке біле сухе вино, міцність якого складає близько 10-14 градусів. Для його виробництва використовується всього один сорт винограду - Шардоне, який, до того ж, має рости тільки в певних терруар - неподалік від міста Шаблі. Прохолодний клімат міста разом з вапняними грунтами вкрай важливі для формування відомих смакових якостей вина.

Французьке вино - загальновизнаний еталон якості, який тепер можна легко придбати в режимі онлайн в інтернет-магазині Алкомаг.

Особливості смаку вина

Шаблі - це легке вино, яке відрізняється підвищеною кислотністю, має яскраві фруктові відтінки смаку. Приємний світло-жовтий колір із зеленими відливами відображає освіжаючі властивості вина. У багатому і непростому букеті Шаблі також помітні крем’янисті нотки, відтінки зелених яблук і скошеного сіна.

Особливості виробництва

З самого початку своєї появи цей вид вина не витримувався в дубових бочках. Перший час виробники використовували інші сорти менш ароматного дерева, пізніше переключилися на сталеві контейнери.

У сучасному виробництві можна зустріти також вина з витримкою в дубових бочках. Вони отримують дуже характерний ванільний присмак.

Не хочете купувати алкоголь за завищеною ціною звичайного магазину? На нашому сайті Alcomag вас чекають найдоступніші ціни на алкогольні напої в Україні!

Види Шаблі

Існує 4 категорії даного вина, які поділяються за ступенем багатства смаку:

  1. Пті Шаблі. У перекладі з французької - «маленьке шаблі». Це наймолодші і прості за смаком вина, які відрізняються найвищою кислотністю.
  2. Шаблі. Найбільш великий і поширений апелласьон в своєму регіоні. Смакові характеристики вина дуже сприйнятливі до клімату.
  3. Прем'єр-Крю. Вина цієї категорії створює близько 40 виноградників. Дане Шаблі вже зараховується до напоїв елітного сегмента, які не прийнято пити молодими. Вина витримують як мінімум 5 років, це дозволяє повноцінно розкрити смак, проявити відтінки меду, лісових горіхів, акації та йоду.
  4. Гран-Крю. Найдорожчі і якісні вина, які виготовляються лише на 7-ми виноградниках на одному пагорбі поруч з містом Шаблі.

Як вживати вино?

Це вино стане чудовою гастрономічною парою до морепродуктів, птиці, кролику, рибі, м’яких сортів сиру, салатів, м'ясних закусок, фуа-гра та равликам. Подавати вино слід охолодженим до 12 градусів.name="_GoBack">

* Інформація опублікована на правах реклами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY