Створення незалежної медіа-профспілки - це закономірний етап розвитку країни та суспільства, вважає журналіст ЯневськийУНІАН

9 Грудня 2002
1031
9 Грудня 2002
13:19

Створення незалежної медіа-профспілки - це закономірний етап розвитку країни та суспільства, вважає журналіст ЯневськийУНІАН

1031
Створення незалежної медіа-профспілки - це закономірний етап розвитку країни та суспільства, вважає журналіст ЯневськийУНІАН
Створення незалежної медіа-профспілки - це закономірний етап розвитку країни та суспільства, вважає член Комітету Київської незалежної медіа-профспілки відомий журналіст Данило ЯНЕВСЬКИЙ.

В інтерв’ю УНІАН він повідомив, що профспілка обстоюватиме засадничі громадянські та професійні права журналістів, ні в якому разі не даючи оцінок рівню їх професійної майстерності, політичної адекватності абощо. За словами Д.ЯНЕВСЬКОГО, ми оборонятимемо виключно фундаментальне право всіх і кожного на висловлювання думок і поглядів, яке гарантоване нам Актом про державну незалежність України, Основним Законом та всіма міжнародними угодами, укладеними Україною.

Окрім того, профспілка захищатиме журналістів, передусім своїх членів, від загрози незаконних звільнень та усунення від виконання професійних обов’язків з політичних міркувань. Також обстоюватимемо принцип фінансової прозорості у відносинах «держава» - «власник ЗМІ» – «керівник ЗМІ» – «журналіст», відсутність якого є, на наше переконання, чи не головним зашморгом для багатьох наших колег, наголошує Д.ЯНЕВСЬКИЙ. Серед першочергових завдань – приведення діючого законодавства в царині ЗМІ у відповідність з європейськими та світовими стандартами, підкреслив журналіст.

Київська незалежна медіа-профспілка була створена 30 листопада 2002 року.

УНІАН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1031
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду