Співучасників убивства журналіста Александрова розшукують в країнах СНДУНІАН

15 Листопада 2002
677
15 Листопада 2002
11:55

Співучасників убивства журналіста Александрова розшукують в країнах СНДУНІАН

677
Співучасників убивства журналіста Александрова розшукують в країнах СНДУНІАН
Співробітники донецького карного розшуку виїхали в ряд країн СНД у пошуках співучасників убивства журналіста Ігоря Александрова.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив заступник прокурора Донецької області Юрій УДАРЦОВ на зустрічі з членами комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації в Донецьку.

За його словами, справа про вбивство журналіста була направлена Верховним Судом України на дослідування і надійшла до слідчих органів Донецька в серпні. Тоді було створено слідчо-оперативну групу з числа досвідчених працівників прокуратури Донецької області та УМВС, оформлені візи для виїзду оперативників за кордон. Як сказав Ю.УДАРЦОВ, призначено додаткову судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті раніше підозрюваного у вбивстві і виправданого судом Юрія Вередюка, яку буде проведено в Києві.

Заступник прокурора зазначив, що за рекомендацією народного депутата Григорія ОМЕЛЬЧЕНКА при розгляді даної кримінальної справи використовувалися публікації в пресі про цей злочин. Однак "корисної інформації вони нам не дали", - констатував Ю.УДАРЦОВ. "Тут треба сказати, що не всіх представників ЗМІ ми змогли знайти, оскільки вони живуть у Києві і на наші запрошення з'явитися в слідчий відділ облпрокуратури в Донецьк ніяк не відреагували", - сказав він. "Важелів впливу на журналістів у нас немає", - підкреслив Ю.УДАРЦОВ.

Довідка УНІАН. Керівник Слов'янської ТРК "ТОР" І.Александров помер 7 липня 2001 р. в лікарні після того, як невідомі жорстоко побили його біля входу в телекомпанію. У вбивстві І.Александрова звинувачувався Ю.Вередюк, хоча парламентська комісія з розслідування вбивства журналіста висловила сумніви в його вині.

17 травня 2002 року суд в Слов’янську ухвалив виправдувальний вирок Ю.Вередюку за недоведеністю його участі в здійсненні злочину і постановив звільнити його з-під варти в залі судового засідання. Донецька обласна прокуратура оскаржила це рішення в Верховному Суді. 19 липня Ю.Вередюк помер, за висновками лікарів, від серцевої недостатності.

25 липня Верховний Суд України частково задовольнив касаційну скаргу Донецької облпрокуратури, скасувавши вирок Донецького апеляційного суду відносно Ю.Вередюка і направивши справу на нове розслідування.

Пізніше генеральний прокурор Святослав ПИСКУН повідомив, що Генпрокуратурі відомі замовники вбивства журналіста і ці люди оголошені в розшук.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду