detector.media
15.11.2002 11:55
Співучасників убивства журналіста Александрова розшукують в країнах СНДУНІАН
Співробітники донецького карного розшуку виїхали в ряд країн СНД у пошуках співучасників убивства журналіста Ігоря Александрова.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив заступник прокурора Донецької області Юрій УДАРЦОВ на зустрічі з членами комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації в Донецьку.

За його словами, справа про вбивство журналіста була направлена Верховним Судом України на дослідування і надійшла до слідчих органів Донецька в серпні. Тоді було створено слідчо-оперативну групу з числа досвідчених працівників прокуратури Донецької області та УМВС, оформлені візи для виїзду оперативників за кордон. Як сказав Ю.УДАРЦОВ, призначено додаткову судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті раніше підозрюваного у вбивстві і виправданого судом Юрія Вередюка, яку буде проведено в Києві.

Заступник прокурора зазначив, що за рекомендацією народного депутата Григорія ОМЕЛЬЧЕНКА при розгляді даної кримінальної справи використовувалися публікації в пресі про цей злочин. Однак "корисної інформації вони нам не дали", - констатував Ю.УДАРЦОВ. "Тут треба сказати, що не всіх представників ЗМІ ми змогли знайти, оскільки вони живуть у Києві і на наші запрошення з'явитися в слідчий відділ облпрокуратури в Донецьк ніяк не відреагували", - сказав він. "Важелів впливу на журналістів у нас немає", - підкреслив Ю.УДАРЦОВ.

Довідка УНІАН. Керівник Слов'янської ТРК "ТОР" І.Александров помер 7 липня 2001 р. в лікарні після того, як невідомі жорстоко побили його біля входу в телекомпанію. У вбивстві І.Александрова звинувачувався Ю.Вередюк, хоча парламентська комісія з розслідування вбивства журналіста висловила сумніви в його вині.

17 травня 2002 року суд в Слов’янську ухвалив виправдувальний вирок Ю.Вередюку за недоведеністю його участі в здійсненні злочину і постановив звільнити його з-під варти в залі судового засідання. Донецька обласна прокуратура оскаржила це рішення в Верховному Суді. 19 липня Ю.Вередюк помер, за висновками лікарів, від серцевої недостатності.

25 липня Верховний Суд України частково задовольнив касаційну скаргу Донецької облпрокуратури, скасувавши вирок Донецького апеляційного суду відносно Ю.Вередюка і направивши справу на нове розслідування.

Пізніше генеральний прокурор Святослав ПИСКУН повідомив, що Генпрокуратурі відомі замовники вбивства журналіста і ці люди оголошені в розшук.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY