Суспільне мовлення і ми

6 Квітня 2017
1063
6 Квітня 2017
15:46

Суспільне мовлення і ми

"Українська правда"
Роман Вінтонів
Журналіст, телеведучий, член правління ПАТ «НСТУ»
1063
Чому я погодився на пропозицію Зураба – якщо його виберуть, йти з ним в команді та робити Суспільне Мовлення і що я там збираюся робити?
Суспільне мовлення і ми

Ну от так, якщо себе спитати: "Чому?" У мене є хороша робота. У мене є чим займатися зараз і найближчі кілька років. А тут – хоп і у ці всі плани доведеться вносити зміни. Що я отримаю взамін? 4 роки напруження, конфліктних ситуацій, спроб проламати головою стіну?

Так.

Це напевно як з армією. Треба йти. Прийшла повістка.

Я радий, що в тоді я пішов у армію.

Але не тільки це.

Це ще й можливість спробувати щось змінити.

Хтось має це зробити Суспільне мовлення. Це треба робити хоча б тому, що те, що робили ДО цього з Першим – це пекло. Це абсолютне зло. І влада має зрозуміти, що їм просто необхідно мати мовника, в неупередженості якого можна бути впевненим. Владі це потрібно насамперед. Власне українській владі, а не окремим політикам. Один канал, який не працює ні на олігарха, ні на політика – це те, що зараз дуже необхідне.

Чому це досі ніхто не зробив, – обурювався я сам собі. Чому ніхто не взявся за це? І хтось же має це почати робити. А тоді я спитав – а чому не я?

Участь у Суспільному – це можливість долучитись до створення чогось більшого. Чогось, що буде пояснювати реальність. Це дивне словосполучення "пояснювати реальність". Але воно дуже потрібне. В купі заангажованих приватних медіа має бути місце, де складні процеси довколишньої реальності пояснюють простими словами.

Зараз настільки все заплутано! Все так швидко змінюється! Де ворог? Хто ворог? Вчора ворог, сьогодні – свій і навпаки. Що зрада? Де перемога? Нас вкинули в круговерть інформації і пливіть, як хочете.

Суспільне має стати тим, з ким можна звірити: де верх, де низ, де право, де ліво.

Довкола нас в новинах/пресі/радіо/інтернеті надто багато напівправди-постправди-емоцій-образ-маніпуляцій-недосказаності. Потрібна платформа, де цього не буде. Одне місце, яке не буде намагатися заради рейтингів показувати бійки у Верховній Раді чи через вигоду власника робити постановочні сценки з депутатами.

Має бути хтось перший, хто зможе пояснити, що відбувається. Показати реальність такою, як вона є. Без пом'якшень, перебільшень чи маніпуляцій. Але і це не все. Потрібне місце, де можна буде зрозуміти не лише те, що відбувається і чому. А і дізнатись про нові ідеї, куди можна рухатись.

Для мене робота в команді Зураба – це можливість зробити це. В цій команді я буду відповідати за суспільно-політичний напрям контенту Суспільного мовлення.

Це буде телебачення? Так. Це буде радіо? Так. Це буде паблік в соцмережі? Так. Це буде youtube? Так.

Ми повинні стати тією кнопкою на пульті, тією частотою на радіоприймачі, тією вкладкою в браузері, до яких звертаються, коли щось стається. Коли хочеться щось дізнатись нове. Я впевнений, що Суспільне знайде свою аудиторію, яка буде йому довіряти. Ці люди прийдуть до нас з youtube та соцмереж. І вони прийдуть не самі, а зі своїми родичами і знайомим, друзями і співробітниками. До нас прийдуть ті, в кого вже сьогодні є запит на те, що ми робитимемо завтра: "Медіапродукт про складні речі простими словами".

Роман Вінтонів, журналіст, "Українська правда"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
"Українська правда"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду