Борис Холод: українсько-польська співпраця через призму електронних засобів масової інформаціЗа повідомленням прес-служби Нацради

27 Вересня 2002
734
27 Вересня 2002
19:04

Борис Холод: українсько-польська співпраця через призму електронних засобів масової інформаціЗа повідомленням прес-служби Нацради

734
Борис Холод: українсько-польська співпраця через призму електронних засобів масової інформаціЗа повідомленням прес-служби Нацради
27 вересня в Києві відкрилась українсько-польська конференція “Засоби масової інформації як каталізатор польсько-українських відносин”.

Організаторами конференції виступили: Фонд Фрідріха Еберта та Посольство Республіки Польщі в Україні. Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод виступив на конференції з темою “Українсько-польська співпраця через призму електронних засобів масової інформації”. Він, зокрема зазначив, що понад 30 телекомпаній та більше 20 радіостанцій України здійснюють ретрансляцію програм польських компаній. Перспективності набуває співпраця в мережах кабельного телебачення. Зокрема, з 1998 р. розвиваються дружні стосунки між Спілкою кабельного телебачення України та Загальнопольською господарською палатою кабельної комунікації. Заслуговує на увагу співпраця польських радіокомпаній з українськими мовниками, зокрема: ТРК “Радіо Люкс”, “Незалежність” (м. Львів), “ТВ-4” (м. Рівне), ТРК “Контакт” (м. Хмельницький) та ін., які забезпечують систематичний обмін програмами з польськими партнерами. Є наміри, - зазначив Б.Холод, відкрити у Варшаві корпункт Українського телебачення. “Укртелеком”, - наголосив голова Національної ради, - має створити єдиний інформаційно-телекомунікаційний простір, що охопив би всю територію нашої держави і вийшов за межі її кордонів. Для побудови сучасної, надійної та живучої мережі зв’язку між Україною та Польщею було б доцільно відкрити другий цифровий перехід із встановленням сучасного обладнання в районі міста Ковель.

Важливим результатом польсько-економічних взаємин є створення в минулом році у Дніпропетровську українсько-польського Центру сприяння розвитку менеджменту, підприємництва та інвестицій в Україні.

Борис Холод наголосив також на тому, що нині є всі підстави для заснування спільного українсько-польського телевізійного каналу. Робота в цьому напрямку вже ведеться і перспективи створення такого каналу обнадійливі.

За повідомленням прес-служби Нацради
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
734
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду