detector.media
27.09.2002 19:04
Борис Холод: українсько-польська співпраця через призму електронних засобів масової інформаціЗа повідомленням прес-служби Нацради
27 вересня в Києві відкрилась українсько-польська конференція “Засоби масової інформації як каталізатор польсько-українських відносин”.

Організаторами конференції виступили: Фонд Фрідріха Еберта та Посольство Республіки Польщі в Україні. Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод виступив на конференції з темою “Українсько-польська співпраця через призму електронних засобів масової інформації”. Він, зокрема зазначив, що понад 30 телекомпаній та більше 20 радіостанцій України здійснюють ретрансляцію програм польських компаній. Перспективності набуває співпраця в мережах кабельного телебачення. Зокрема, з 1998 р. розвиваються дружні стосунки між Спілкою кабельного телебачення України та Загальнопольською господарською палатою кабельної комунікації. Заслуговує на увагу співпраця польських радіокомпаній з українськими мовниками, зокрема: ТРК “Радіо Люкс”, “Незалежність” (м. Львів), “ТВ-4” (м. Рівне), ТРК “Контакт” (м. Хмельницький) та ін., які забезпечують систематичний обмін програмами з польськими партнерами. Є наміри, - зазначив Б.Холод, відкрити у Варшаві корпункт Українського телебачення. “Укртелеком”, - наголосив голова Національної ради, - має створити єдиний інформаційно-телекомунікаційний простір, що охопив би всю територію нашої держави і вийшов за межі її кордонів. Для побудови сучасної, надійної та живучої мережі зв’язку між Україною та Польщею було б доцільно відкрити другий цифровий перехід із встановленням сучасного обладнання в районі міста Ковель.

Важливим результатом польсько-економічних взаємин є створення в минулом році у Дніпропетровську українсько-польського Центру сприяння розвитку менеджменту, підприємництва та інвестицій в Україні.

Борис Холод наголосив також на тому, що нині є всі підстави для заснування спільного українсько-польського телевізійного каналу. Робота в цьому напрямку вже ведеться і перспективи створення такого каналу обнадійливі.

За повідомленням прес-служби Нацради
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY