Комітет свободи слова розгляне заяву  ВО «Батьківщина» щодо замовних матеріалів у ЗМІ

Комітет свободи слова розгляне заяву ВО «Батьківщина» щодо замовних матеріалів у ЗМІ

14 Листопада 2016
998
14 Листопада 2016
14:07

Комітет свободи слова розгляне заяву ВО «Батьківщина» щодо замовних матеріалів у ЗМІ

998
16 листопада Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розгляне звернення ВО «Батьківщина» щодо інформаційної кампанії, що розгорнулася в ЗМІ проти цієї політсили
Комітет свободи слова розгляне заяву  ВО «Батьківщина» щодо замовних матеріалів у ЗМІ
Комітет свободи слова розгляне заяву  ВО «Батьківщина» щодо замовних матеріалів у ЗМІ

Про це у себе на сторінці у Facebook написала голова Комітету Вікторія Сюмар.

«В середу, на засіданні комітету обов’язково розглянемо звернення ВО Батьківщини про замовні матеріали в ЗМІ. Ця проблема вже перейшла всі межі. Запрошуємо людей, які давно займаються цією проблемою Natalya Ligacheva, Oksana Romaniuk, Peter Shuklinov, Svitlana Ostapa, Олег Наливайко, Юрій Артеменко (Iurii Artemenko) та багато інших. Маємо напрацювати конкретні рішення, аби "джинса" за гроші припинила знищувати українські ЗМІ та українську державність. Ця кланово-олігархічна система справді знищує країну, але саме вона і породжує "ручні ЗМІ" за гроші. І цим вже всі звикли цим кристуватися. Так не може бути. І так не буде», – написала пані Сюмар.

Нагадаємо, 11 листопада ВО «Батьківщина» оприлюднила звернення до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, Національної спілки журналістів України та інших медійних і громадських організацій з проханням публічно відреагувати та дати оцінку інформаційній кампанії, що розгорнулася в ЗМІ проти цієї політсили. Як ідеться у зверненні, «зараз у медіа поширюються матеріали про діяльність партії та її лідера Юлії Тимошенко, які не відповідають дійсності».

Зокрема, політсила звернулася до Комітету свободи слова вимогою «провести публічні слухання з приводу проведення брудної інформаційної кампанії проти ВО «Батьківщина» та оцінити суспільно-політичні ризики, що провокують такі кампанії.

Пізніше Національна спілка журналістів України (НСЖУ) відреагувала на звернення ВО «Батьківщина» та закликала колег відмовлятися від участі в кампаніях, які дискредитують ті чи інші політичні сили.

На фото - Вікторія Сюмар

Фото: Обозреватель

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
998
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду