З 18 листопада – фестиваль анімаційних фільмів «КРОК–2016: У рідній гавані»

11 Листопада 2016
1081
11 Листопада 2016
09:41

З 18 листопада – фестиваль анімаційних фільмів «КРОК–2016: У рідній гавані»

1081
З 18 по 20 листопада 2016 року у київському Будинку кіно відбудеться ХXIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК–2016: У рідній гавані».
З 18 листопада – фестиваль анімаційних фільмів «КРОК–2016: У рідній гавані»

Цьогорічне видання фестивалю присвячене творчості «молодих» – конкурсну програму уклали фільми-дебюти, дипломні роботи студентів, а також анімаційні фільми, створені під час навчання в період з липня 2014-го по червень 2016 року.

Погляд на перші кроки майстрів анімації – завжди захоплює. «Молодий» «КРОК» представляє увесь спектр нових течій світової анімації, демонструючи роботи невідомих талантів, які своїми оригінальними ідеями надихають анімаційне мистецтво.

Цього року на участь у фестивалі було подано 1 082 фільми з 52 країн. За підсумками селекції, до конкурсу «КРОКу» відібрали 73 стрічки. За нагороди фестивалю змагатимуться режисери студенти кінематографічних навчальних закладів з 28 країн світу.

Україну цього року в конкурсній програмі фестивалю представлятимуть сім фільмів:

  • «Мамо», реж. Тетяна Полянська,
  • «Горілка», реж Клім Климчук,
  • «Колискова», реж. Неля Білик,
  • «Балада про великого Педагога», реж. Ганна Кривоніс,
  • «Сонце, місяць та зірки», реж. Аліна Казак,
  • «За небокраєм», реж. Максим Соболевський,
  • «Кобзар 2015», реж. Богдан Шевченко.

Оцінюватиме «молоді» роботи журі, до складу якого увійшли українські режисери-аніматори, художники, викладачі, відзначені чималою кількістю міжнародних премій та нагород:

  • Євген Сивоконь, легенда української анімації – Голова журі,
  • режисер Манук Депоян,
  • режисер Олена Касавіна,
  • режисер Степан Коваль
  • режисер Олег Педан.

Показ фільмів Конкурсної програми відбудуться у Червоній залі 18 листопада, о 19:30, 19 листопада, о 18:15 та 20 листопада, о 17:00.

18 листопада, о 18:00 у Червоній залі на церемонії Відкриття фестивалю «КРОК–2016: У рідній гавані» буде продемонстровано програму прем’єр українських анімаційних фільмів, яку уклали нові роботи Олени Касавіної, Олександра Даниленка, Олега Педана, Людмили Ткачикової і Тетяни Полянської.

19 листопада, о 16:30 у Червоній залі відбудеться Вечір пам’яті Президента фестивалю «КРОК» Едуарда Назарова – режисера і художника, народного артиста Росії, лауреата Державної премії Росії, автора анімаційних фільмів «Жив-був пес», «Пригоди мурахи», «Мартинко» та інших, які отримали широку любов глядачів і увійшли до світової скарбниці анімаційного мистецтва.

Почесним гостем фестивалю стане Ізабель Фаве – швейцарська режисерка, аніматор, художник, викладач, володарка міжнародних премій та нагород, роботи якої були, серед іншого, представлені у конкурсних програмах Берлінале («Морський ланцюг», 2003, «Повітряна пошта», 2015) та Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів в Ансі («Морський ланцюг», 2003, «Чужа валіза», 2009). Цього року Ізабель Фаве стала автором фестивального ролика «КРОКу».

19 листопада, о 12:00 у Червоній залі Ізабель Фаве представить програму фільмів для дітей і проведе творчу зустріч із глядачами, а пізніше – о 14:00 ми запрошуємо професіоналів та поціновувачів анімації на майстер-клас режисерки «Розповіси мені історію».

20 листопада, о 18:45 у Червоній залі відбудеться ретроспектива стрічок Ізабель Фаве за участі автора.

Ще однією спеціальною подією фестивалю стане показ повнометражного анімаційного фільму члена журі «КРОКу» Манука Депояна «Микита Кожум’яка» (20 листопада, о 14:00 у Червоній залі).

Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» уже 27 років знайомить не лише професіоналів, а й глядачів із найкращими зразками вітчизняного та світового анімаційного кіно, як сучасного, так і класичного. В рамках фестивалю традиційно відбуваються зустрічі режисерів із глядачами, майстер-класи, тематичні кінопокази і ретроспективні сеанси.

Засновники фестивалю:

  • Міністерство культури України
  • Державне агентство України з питань кіно
  • Національна спілка кінематографістів України

Президенти фестивалю:

  • Едуард Назаров, режисер, народний артист Росії (1941–2016),
  • Давид Черкаський, режисер, народний артист України,
  • Юрій Норштейн, режисер, народний артист Росії.

Фестиваль «КРОК–2016: У рідній гавані» відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та під патронатом Посольства Швейцарії в України.

Автор призів-статуеток – унікальний режисер-аніматор, художник, член цьогорічного журі Олег Педан.

Вхід на події фестивалю «КРОК–2016: У рідній гавані» – за безкоштовними запрошеннями.

Запрошення можна отримати у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) у Дирекції фестивалю (кабінет 208), у будні дні з 14 по 17 листопада з 10:30 до 18:30. А також забронювати, написавши листа на адресу: krokfestival@gmail.com.

Довідки за телефоном 287-52-80.

Сторінка події на Фейсбуці тут>>>.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду