Семиноженко критикує захоплення опозицією студії УТ-1 у КиєвіУкраїнські Новини

24 Вересня 2002
950
24 Вересня 2002
15:35

Семиноженко критикує захоплення опозицією студії УТ-1 у КиєвіУкраїнські Новини

950
Семиноженко критикує захоплення опозицією студії УТ-1 у КиєвіУкраїнські Новини
Віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко, що є лідером партії "Регіони України", критикує захоплення опозицією телестудії УТ-1 Національної телекомпанії.

Про це він сказав журналістам у будинку Національної телекомпанії.

"Цей прояв тієї самої опозиції, яка, крім радикалізму, абсолютно нічого не може запропонувати нам... Якщо хтось називає себе демократами, поборниками Конституції, так це не робиться", — сказав він.

Семиноженко ухилився від відповіді на питання, чи має намір уряд розширити можливість опозиційних партій висвітлювати свою діяльність у телеефірі.

Як повідомляло агентство, група депутатів Ради чисельністю близько 30 чоловік на чолі із Симоненко, Тимошенко і Морозом приблизно о 20:30 у понеділок захопили студію новин телеканалу УТ-1 Національної телекомпанії, вимагаючи надати їм можливість виступити кожному з трихвилинним зверненням в ефірі.

За словами першого секретаря СПУ Йосипа Вінського, який був разом з ними в студії телеканалу, лідери опозиційних партій хотіли розповісти про антипрезидентську акцію "Повстань, Україно!", розпочату 16 вересня, і пов'язані з нею події, які, на їхню думку, необ’єктивно висвітлював УТ-1.

Представники опозиції домовилися з президентом Національної телекомпанії Ігорем Сторожуком вийти в ефір у вівторок, щоб прокоментувати акцію "Повстань, Україно!", яку вони проводять, і залишили будинок телестудії.

Раніше опозиція неодноразово обвинувачувала державний УТ-1 у необ'єктивному висвітленні її діяльності.

Тимошенко заявила про те, що вона планує розіслати главам зарубіжних держав лист, в якому обвинувачує українську владу в порушенні свободи слова.

Українські Новини
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду