detector.media
24.09.2002 15:35
Семиноженко критикує захоплення опозицією студії УТ-1 у КиєвіУкраїнські Новини
Віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко, що є лідером партії "Регіони України", критикує захоплення опозицією телестудії УТ-1 Національної телекомпанії.

Про це він сказав журналістам у будинку Національної телекомпанії.

"Цей прояв тієї самої опозиції, яка, крім радикалізму, абсолютно нічого не може запропонувати нам... Якщо хтось називає себе демократами, поборниками Конституції, так це не робиться", — сказав він.

Семиноженко ухилився від відповіді на питання, чи має намір уряд розширити можливість опозиційних партій висвітлювати свою діяльність у телеефірі.

Як повідомляло агентство, група депутатів Ради чисельністю близько 30 чоловік на чолі із Симоненко, Тимошенко і Морозом приблизно о 20:30 у понеділок захопили студію новин телеканалу УТ-1 Національної телекомпанії, вимагаючи надати їм можливість виступити кожному з трихвилинним зверненням в ефірі.

За словами першого секретаря СПУ Йосипа Вінського, який був разом з ними в студії телеканалу, лідери опозиційних партій хотіли розповісти про антипрезидентську акцію "Повстань, Україно!", розпочату 16 вересня, і пов'язані з нею події, які, на їхню думку, необ’єктивно висвітлював УТ-1.

Представники опозиції домовилися з президентом Національної телекомпанії Ігорем Сторожуком вийти в ефір у вівторок, щоб прокоментувати акцію "Повстань, Україно!", яку вони проводять, і залишили будинок телестудії.

Раніше опозиція неодноразово обвинувачувала державний УТ-1 у необ'єктивному висвітленні її діяльності.

Тимошенко заявила про те, що вона планує розіслати главам зарубіжних держав лист, в якому обвинувачує українську владу в порушенні свободи слова.

Українські Новини
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY