Редакція газети «День» оголошує попереднє замовлення на нове видання «Сестра моя, Софія…»

Редакція газети «День» оголошує попереднє замовлення на нове видання «Сестра моя, Софія…»

12 Серпня 2016
1146
12 Серпня 2016
13:48

Редакція газети «День» оголошує попереднє замовлення на нове видання «Сестра моя, Софія…»

1146
Оголошення попереднього замовлення нової книги з Бібліотеки «Дня» «Сестра моя, Софія…» для редакції — це не лише важливий інструмент «вимірювання реакції», тобто готовності читачів до такого серйозного чтива, але й сигнал про суттєву підтримку нашою аудиторією проектів «Дня».
Редакція газети «День» оголошує попереднє замовлення на нове видання «Сестра моя, Софія…»
Редакція газети «День» оголошує попереднє замовлення на нове видання «Сестра моя, Софія…»

Минулого року першим покупцем книги «Повернення в Царгород» став адвокат з Луцька Вадим Матвіїв. Після нього – сотні людей інвестували у книгу ще до її появи у світ. Як результат – видання швидко стало бестселером, і лише за рік удостоїлося трьох (!) перевидань! Цього року — новий рекорд. За першу годину після оголошення попередньої передоплати книгу «Сестра моя, Софія…» придбали четверо читачів!

«У мене багато ваших книг, зокрема залюбки прочитав попереднє видання «Повернення в Царгород», люблю перечитувати «Україна Incognita». Словом, маю більшість, якщо не всі, книжки з Бібліотеки «Дня», — прокоментував перший покупець книги, киянин Дмитро ВІЗІР. — Нещодавно читав цікаву статтю про Болгарію у «Дні». Мене матеріал дуже зацікавив, тому, щойно побачив оголошення про передоплату видання — відразу придбав. Наші історичні зв’язки ще за часів Київської Русі були дуже тісні. І сьогодні Болгарія підтримує Україну. Можна сказати, що це наша «родичка». Їм вже багато чого вдалося досягнути. А нам? Що ми знаємо українсько-болгарську історію? Можна сказати, що це певне «темне місце» в свідомості українців. Знайти відповіді на всі ці питання якраз і очікую в книзі «Сестра моя, Софія…». За доброю традицією, перший читач отримає видання з автографом головного редактора «Дня» Лариси Івшиної.

«Кожного разу згадую, що Ярослав Мудрий не лише добудував Софію, зробив центром своєї імперії – духовним, політичним, культурним. Він відразу ж заклав бібліотеку і школу. Бо премудрість Божа – велика сама по собі, але вона потребує «інструментарію», — зауважила Лариса Івшина.

Відтак, після безпрецедентного «Повернення в Царгород» стало зрозуміло, що нам треба вивчити цей напрям, бо в ньому криється не лиш історія, а важливі знання для пізнання самих себе. «Сестра моя, Софія…» народилася з усіх попередніх задумів. Це системна робота редакції, яка, на жаль, не стала складником гуманітарної політики держави, але «малими зусиллями» редакції та однодумців стимулювала тисячі українців читати, думати і діяти.

Тож, чому книгу треба обов’язково прочитати?

Як написала у «Фейсбуці» головний редактор «Дня» Лариса Івшина, «Історичні паралелі України — Болгарії — фантастичні! Вони виявляють не стільки «простір незнання», а ще складніший випадок — хибного «знання» про близький народ. Можна сміливо стверджувати — крім нашої історії, яка спеціально спотворювалася, перекручувалася, обкрадалася, є ще одна така ж... Пам'ятаєте: «курица — не птица, Болгария — не заграница...», «Хороша страна Болгария , а Россия лучше всех...».

Байки про «хохлів», малоросію, з тієї ж опери творців «руцкоміра». Після багатьох катастроф (про які мало знають у нас) Болгарія — вирвалася! Зараз в Євросоюзі і НАТО. Так, не без проблем. Але все ж, це великий історичний здвиг — птах Фенікс постав з попелу. А ми?.. Як відновитися? Де джерела сили? Про це —нова книга. А смислів стільки — скільки кожен зможе видобути».

Читачі цієї книги дізнаються про те, що:

-без благотворного впливу болгарської культури не було б духовного піднесення Київської Русі. Цей процес, звісно, був обопільним: духовний світ Давньої Русі—України був важливим для болгар;

- болгарська державність, культура, національна ідентичність, так  само як і українська, безліч разів відроджувалась у, здавалося б,  безнадійних, катастрофічних ситуаціях, буквально з небуття. Завдяки чому – ось головне питання;

Михайло Драгоманов та Іван Шишманов, Іван Вазов та  «кирило-мефодіївці»- ось той духовний «ланцюг свободи» українців та болгар, цілком актуальний і в XXI столітті;

Ніколи наші народи не воювали один з одним, натомість плідно вчились й засвоювали здобутки сусідів.

Навчаючись досвіду Болгарії, її багатющій історії, такої щедрої на блискучі перемоги й важкі, але згодом подолані народом катастрофи, ми пізнаємо самих себе. Пізнаємо Болгарію!

Зробити попереднє замовлення книги можна за посиланням.

Прес-служба газети «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Редакція газети «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1146
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду