Трампа звинуватили в антисемітизмі через пост із Зіркою Давида

Трампа звинуватили в антисемітизмі через пост із Зіркою Давида

3 Липня 2016
1082
3 Липня 2016
15:00

Трампа звинуватили в антисемітизмі через пост із Зіркою Давида

1082
Кандидата у президенти Сполучених Штатів Америки (США) від Республіканської партії Дональда Трампа звинуватили у антисемітизмі через пост у соціальній мережі Twitter із зображенням Зірки Давида.
Трампа звинуватили в антисемітизмі через пост із Зіркою Давида
Трампа звинуватили в антисемітизмі через пост із Зіркою Давида

Про це пише «Reuters».

Як повідомляється, у соцмережах вибухнув скандал через пост у Twitter Дональда Трампа із зображенням Хіларі Клінтон поруч із стодоларовими купюрами і Зіркою Давида та написом «найбільш корумпований кандидат усіх часів».

Критики заявили, що зображення зірки у такому контексті є відсилкою до старих антисемітських стереотипів, що, мовляв, євреї жадібні.

«Reuters» зазначає, що через дві години цей твіт був видалений, а натомість розміщено інший, де Зірку Давида замінено колом. 

Як пише видання, твіт з'явився в акаунті Трампа і жодні інші особи в ньому не були відзначені. Незрозуміло – чи хтось із виборчого штабу створив це зображення, чи Трамп знайшов його сам. У штабі Дональда Трампа коментувати ситуацію відмовилися.

«Кандидат від республіканців намагається пом'якшити побоювання однопартійців, що він відлякує виборців образливими заявами про мусульман, латиноамеракнців і жінок. Минулого місяця Трамп звільнив свого менеджера і почав виступати з телесуфлером», пише «Reuters».

Суботній твіт, як зазначається, став нагадуванням про необачність Трампа. Раніше він познущався з інваліда репортера газети, називав нелегальних мігрантів з Мексики гвалтівниками і нещодавно назвав темношкірого чоловіка «моїм африканським американцем».

Нагадаємо, Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував прибрати ім'я кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) від Республіканської партії Дональда Трампа з комплексу хмарочосів Trump Towers у Стамбулі.

Американська компанія «Apple Inc» відмовилася фінансувати та підтримувати запланований з'їзд Республіканської партії США в Клівленді через висловлювання кандидата у президенти Дональда Трампа. 

Раніше російські хакери проникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії Сполучених Штатів Америки (США) і отримали доступ до всієї бази даних досліджень опозиції на кандидата в президенти Республіканської партії Дональда Трампа.

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду