detector.media
03.07.2016 15:00
Трампа звинуватили в антисемітизмі через пост із Зіркою Давида
Трампа звинуватили в антисемітизмі через пост із Зіркою Давида
Кандидата у президенти Сполучених Штатів Америки (США) від Республіканської партії Дональда Трампа звинуватили у антисемітизмі через пост у соціальній мережі Twitter із зображенням Зірки Давида.

Про це пише «Reuters».

Як повідомляється, у соцмережах вибухнув скандал через пост у Twitter Дональда Трампа із зображенням Хіларі Клінтон поруч із стодоларовими купюрами і Зіркою Давида та написом «найбільш корумпований кандидат усіх часів».

Критики заявили, що зображення зірки у такому контексті є відсилкою до старих антисемітських стереотипів, що, мовляв, євреї жадібні.

«Reuters» зазначає, що через дві години цей твіт був видалений, а натомість розміщено інший, де Зірку Давида замінено колом. 

Як пише видання, твіт з'явився в акаунті Трампа і жодні інші особи в ньому не були відзначені. Незрозуміло – чи хтось із виборчого штабу створив це зображення, чи Трамп знайшов його сам. У штабі Дональда Трампа коментувати ситуацію відмовилися.

«Кандидат від республіканців намагається пом'якшити побоювання однопартійців, що він відлякує виборців образливими заявами про мусульман, латиноамеракнців і жінок. Минулого місяця Трамп звільнив свого менеджера і почав виступати з телесуфлером», пише «Reuters».

Суботній твіт, як зазначається, став нагадуванням про необачність Трампа. Раніше він познущався з інваліда репортера газети, називав нелегальних мігрантів з Мексики гвалтівниками і нещодавно назвав темношкірого чоловіка «моїм африканським американцем».

Нагадаємо, Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував прибрати ім'я кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) від Республіканської партії Дональда Трампа з комплексу хмарочосів Trump Towers у Стамбулі.

Американська компанія «Apple Inc» відмовилася фінансувати та підтримувати запланований з'їзд Республіканської партії США в Клівленді через висловлювання кандидата у президенти Дональда Трампа. 

Раніше російські хакери проникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії Сполучених Штатів Америки (США) і отримали доступ до всієї бази даних досліджень опозиції на кандидата в президенти Республіканської партії Дональда Трампа.

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY