21 червня – розмова на тему «Судовий репортаж. Робота журналіста на політичних процесах у справах українців у Росії»

10 Червня 2016
627
10 Червня 2016
14:08

21 червня – розмова на тему «Судовий репортаж. Робота журналіста на політичних процесах у справах українців у Росії»

627
21 червня о 19.00 у Кримському домі (вул. Суворова, 9) відбудеться розмова з журналістом російського бюро «Радіо Свобода» Антоном Наумлюком про висвітлювані ним справи Сенцова – Кольченка, Савченко, Литвинова та Карпюка – Клиха.
21 червня – розмова на тему «Судовий репортаж. Робота журналіста на політичних процесах у справах українців у Росії»

Продовженням воєнних дій на Донбасі і окупації Криму стала ціла низка політичних судових процесів над українцями в Росії. Деякі з них висвітлювалися в ЗМІ дуже широко, решта не користуються такою популярністю. Але всі вони використовуються в самій Росії в пропагандистських цілях. Фактично, російські ЗМІ, підконтрольні Кремлю (передусім, центральні телеканали) працюють в тісній взаємодії зі слідством.

У таких умовах робота незалежних ЗМІ та окремих кореспондентів у судовій залі дозволяє не тільки інформувати читачів і глядачів, а й протидіяти пропаганді. Але при цьому вимагає специфічного досвіду, починаючи від юридичних знань, і завершуючи вирішенням етичних питань.

Про це ми і поговоримо з Антоном Наумлюком, який висвітлював суди над Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Надією Савченко, Сергієм Литвиновим, а також Миколою Карпюком і Станіславом Клихом.

На заході ітиметься про наступне.

  1. Організація судового процесу: етапи процесу, хід засідань, подання клопотання щодо акредитації, фото-відео-зйомки і т.п.
  2. Робота з документами матеріалів справи, взаємодія зі сторонами процесу, колегами.
  3. Безпека журналіста при висвітленні судових політичних процесів.
  4. Етичний конфлікт при висвітленні політичних процесів.
  5. Висвітлення та сприйняття політичних процесів над українцями в Росії.

Організатори події: «ЄвромайданSOS» у рамках кампанії LetMyPepleGo спільно з Кримським домом за підтримки ГО «Детектор медіа».

Для участі в заході бажано зареєструватися. Реєстрація не є обов'язковою, але бажана для врахування організаторами кількості присутніх.

Контактна особа: Поліна Бродик, 0661741513, Polina.brodik@gmail.com.

Розмова відбудеться в рамках фотовиставки «Суд абсурду», на якій будуть представлені фотороботи Антона Наумлюка, зроблені під час процесів над Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Надією Савченко, Сергієм Литвіновим, а також Миколою Карпюком і Станіславом Клихом. Відкриття фотовиставки - 14 червня о 19.00.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
627
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду