До 12 червня – прийом заявок журналістів-розслідувачів на семінар у Німеччині

27 Травня 2016
767
27 Травня 2016
11:02

До 12 червня – прийом заявок журналістів-розслідувачів на семінар у Німеччині

767
Німецька організація М100 запрошує молодих журналістів взяти участь у семінарі «Журналістські розслідування: цілі, методологія та виклики».
До 12 червня – прийом заявок журналістів-розслідувачів на семінар у Німеччині

Програма M100 Young European Journalists Workshop (M100YEJ) розрахована для журналістів віком від 18 до 26 років. Цього року у програмі зможуть взяти участь 25 учасників з європейських країн. Протягом 5 днів журналісти матимуть змогу прослухати курси про методологію та специфіку журналістських розслідувань, особливо у сфері корупції та репортажів із зони конфліктів. Учасники отримають знання про алгоритм проведення інтерв’ю, пошук джерел достовірної інформації та обробки даних.

Тема 2016 року «Журналістські розслідування: цілі, методологія та виклики».

Досвідчені журналісти та тренери проводитимуть практичні заняття та ознайомлять учасників з теоретичною основою розслідувань. Німецькі організації Netzwerk Recherche, Correctiv!, OCCRP братимуть участь в обговореннях базових навичок, необхідних для проведення журналістських розслідувань. Представники цих організації поділяться своїм досвідом та стратегією проведення розслідувань.

Окрім отримання практичних і теоретичних знань у сфері журналістики, учасники матимуть змогу напрацювати довготривалі зв’язки з іншими учасниками.

Під час семінару приділятиметься велика увага обміну досвідом між учасниками, які матимуть змогу з перших рук отримати інформацію про політичні та суспільні системи в інших країнах. Такий обмін сприятиме також розповсюдженню знань про інші країни, розумінню демократії, відкритості та толерантності на прикладі інших країн.

Робоча мова програми – англійська.

Час проведення семінарів: 10-15 вересня 2016 року, місто Потсдам (Німеччина)

Вимоги до учасників:

Журналісти віком від 18 до 26 років (країн Східного партнерства, України, Молдови, Вірменії, Азербайджану, Росії та інших країн європейського континенту).

Учасники повинні надіслати есе англійською (обсягом до 6000 знаків з пробілами) розглядаючи наступні аспекти:

– Дефініція терміну «Журналістські розслідування». Опишіть можливості та обмеження журналістських розслідувань у Ваших країнах на конкретному прикладі (можете зазначити власний професійний досвід);

– Окрім есе потрібно надіслати резюме (з фотографією), мотиваційний лист, чому Ви хотіли б взяти участь у програмі.

Організатори розглядатимуть лише документи англійською мовою.

Представники M100YEJ проведуть додатково скайп-інтерв’ю з відібраними кандидатами, після чого буде прийнято остаточне рішення про участь кандидатів у програмі.

Прийом документів здійснюється до 12 червня 2016 року.

Адреса для прийому заявок: i.gahren@m100potsdam.org, контактна особа: (Ізабель Гаарен) Isabel Gahren.

Детальну програму можна переглянути тут.

M100YEJ є ініціативою німецького міста Потсдам та ГО «Potsdam Media International». Програма проводиться за підтримки Міністерства Закордонних Справ, організації National Endowment Democracy у співпраці з European Youth Press, MIZ Potsdam.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду