До 25 червня – подання до Літньої школи з медіаосвіти та медіаграмотності для викладачів педагогічних коледжів

13 Травня 2016
1307
13 Травня 2016
11:26

До 25 червня – подання до Літньої школи з медіаосвіти та медіаграмотності для викладачів педагогічних коледжів

1307
Академія української преси (АУП) в партнерстві з Міністерством освіти і науки України оголошує набір до 9-ї Літньої школи з медіаосвіти та медіаграмотності для викладачів педагогічних коледжів, яка відбудеться 10-13 серпня 2016 року в Київській області.
До 25 червня – подання до Літньої школи з медіаосвіти та медіаграмотності для викладачів педагогічних коледжів

Медіаосвіта – це навчання теорії та практичним умінням для опанування сучасних мас-медіа. Медіаосвіта – один з усталених і апробованих способів формування попиту на якісний журналістський контент. Медіаграмотність є похідною та результатом медіаосвіти, це вміння аналізувати, критично оцінювати і створювати медіаповідомлення для різних типів медіа, а також усвідомлювати складні процеси функціонування медіа у суспільстві та їх вплив на особистість.

З 2010 року медіаосвіта і медіаграмотність упроваджується в освітню систему України як у формі викладання окремих предметів, так й інтегровано в різноманітні дисципліни.

Під час Літньої школи учасники ознайомляться з наступними темами:

-Медіаграмотність як життєво необхідна навичка в сучасній Україні.

-Критичне мислення: метод декодування медіатекстів.

-Критичне мислення: базові методики і вправи.

-Візуальна грамотність: навички з декодування фототекстів.

-Методи та прийоми впливу на масову свідомість: політична реклама, пропаганда, маніпуляції, експертиза новинного тексту.

-Методики викладання медіаграмотності.

-Ресурси для викладачів медіаосвіти і медіаграмотності.

Заповнити анкету можна тут >>>

Останній термін подання - 25 червня.

Відбір учасників відбувається на конкурсних засадах. Учасники Школи отримають сертифікати від організаторів. Проїзд, перебування та харчування учасників – коштом організаторів заходу.

Контактна особа: Оксана Волошенюк, менеджер медіаосвітніх програм АУП, тел. (067) 504 98 02, е-mail: oksana@aup.com.uaСайт АУП 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду