Телеканал «1+1» презентував документальну драму власного виробництва «Розщеплені на атоми»

Телеканал «1+1» презентував документальну драму власного виробництва «Розщеплені на атоми»

20 Квітня 2016
2728
20 Квітня 2016
12:39

Телеканал «1+1» презентував документальну драму власного виробництва «Розщеплені на атоми»

2728
Вчора відбувся допрем’єрний показ документального фільму, що присвячений 30-й річниці Чорнобильській трагедії. Фільм власного виробництва Управління журналістських проектів 1+1, що має назву «Розщеплені на атоми», був презентований в кінотеатрі «Оскар». Прем’єра стрічки відбудеться 26 квітня в ефірі телеканалу 1+1 о 20:20.
Телеканал «1+1» презентував документальну драму власного виробництва «Розщеплені на атоми»
Телеканал «1+1» презентував документальну драму власного виробництва «Розщеплені на атоми»

На презентації були присутні автор фільму журналіст та ведуча Світлана Усенко, знімальна група та актори.

«Розщеплені на атоми» - документальна драма, яка включає як художні постановки, що відтворюють трагічні події Чорнобильської катастрофи, так і кадри сьогодення.

Зокрема, стрічка розповідає жахаючу історію жінки на ім’я Людмила, чий чоловік був одним з перших ліквідаторів пожежі на ЧАЕС. Жінка, яка втратила все – коханого чоловіка, новонароджену дитину та дах над головою, наодинці бореться за виживання у надважких умовах. Її історія служить прикладом для тисяч жінок, навчає мужності та демонструє, що навіть в умовах, коли весь світ проти тебе, потрібно цінувати життя та боротися за своє щастя.

Інша сюжетна лінія розповідає про родину Калугіних – одну з тисяч подібних родин, які залишають помешкання у Прип’яті ще не розуміючи, що їх життя вже змінилось назавжди, а шляху назад не буде ніколи.

Також у фільмі буде показане ексклюзивне інтерв’ю директора Чорнобильської АЕС, який зберігав мовчання протягом десятиліть після катастрофи, та унікальні свідчення учасників трагічних подій.

Драматичні історії, з яких складається стрічка, мають тонкий історичний зв'язок з подіями, що відбуваються в Україні зараз – аналогію можна помітити у життєвих історіях переселенців з Донбасу, героїв, які поклали своє життя на захист українського народу у зоні АТО, дітей, які лишилися батьків, домівки і дитинства.

«Чорнобильська трагедія назавжди змінила мільйони життів, зруйнувала мрії та сподівання сотень тисяч людей, торкнулася чи не кожної родини в Україні і за її межами. Тому ми просто зобов’язані пам’ятати і вшановувати тих, хто ціною власного життя та здоров’я намагався завадити страшній отруті згубити життя інших», - сказала під час презентації Світлана Усенко.    

Нагадаємо, що у стрічці використані музичні твори гурту ONUKA з міні-альбому Vidlik, присвяченого річниці трагедії, а також пісні Володимира Висоцького.

Також, в ефірі з’явився другий трейлер «Розщеплених на атоми», переглянути його можна за цим посиланням.

Прес-служба телеканалу

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба каналу «1+1»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду